خبرنگاران مسائل روابط مالی ایران و افغانستان فرایند کاهشی داشته است
به گزارش نوای پرنده پارسی، مشهد- خبرنگاران- معاون اجتماعی والی هرات افغانستان گفت: از زمان تشکیل کمیته مشترک مالی بین خراسان رضوی و هرات و تمرکز بر برطرف مسائل مالی، فرهنگی و خارجی مسائل روابط بین دو کشور از سال 95 تا به امروز فرایند کاهشی داشته است.

مونسه حسن زاده چهارشنبه شب در نشست روسای کمیسیونها و تشکلهای اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اعضای هیات تجاری هرات در مشهد اضافه نمود: در قالب کارگروه مالی ذیل این کمیته فعالیت گسترده ای در حوزه سوخت، گمرک، ترانزیت و مسافر انجام گرفت و بخشی از مسائل در این بخشها حل شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته علاوه بر کارگروه های مالی، فرهنگی و خارجی ذیل کمیته مشترک مالی بین خراسان رضوی و هرات، کارگروه صنعت و معدن نیز اضافه نموده شد که اقداماتی در حوزه بهره گیری از ظرفیتهای معدنی و صنعتی دو طرف در دستور کار نهاده شد.
معاون والی هرات با اشاره به ظرفیتهای بسیار محصولات زراعی افغانستان، اظهار امیدواری کرد کمیته مشترک مالی بین خراسان رضوی و هرات ورود جدی در این بخش داشته و با ایجاد توازن تجارت بین این دو منطقه، زمینه واردات محصولات زراعی از افغانستان به ایران فراهم گردد.
رییس اتاق بازرگانی و سرمایه گذاری هرات نیز در این نشست گفت: اگر همدلی بین اعضای کمیته مشترک مالی خراسان رضوی و هرات باشد، همه مسائل رفع می گردد.
یونس قاضی زاده اضافه نمود: افغانستان بستر بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری دارد، قوانین آن کشور حمایت کننده از سرمایه گذار خارجی است و تجار ایرانی می توانند از این فرصت بهترین استفاده را ببرند.
وی ادامه داد: ایرانی ها و افغانستانی ها از فرصت کشورهای آسیای میانه به خوبی استفاده نکرده اند، امید است راه آهن خواف - هرات شروع خوبی برای توسعه تجارت با کشورهای آسیای میانه و بهره گیری از ذخایر معدنی و فعال سازی حوزه معدن افغانستان باشد.
رییس اتاق بازرگانی و سرمایه گذاری هرات گفت: تجار خراسان رضوی از تجربه خوبی در کسب و کار و تجارت برخوردار هستند و می توانند با کمی ریسک پذیری از بستر سرمایه گذاری و تجارت در افغانستان بهره گیرند.
وی با اظهار امیدواری نسبت به برقراری صلح در افغانستان اضافه نمود: مسائل امنیتی در افغانستان نباید دغدغه جدی برای سرمایه گذاران باشد زیرا هم اینک بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در این کشور فراهم شده است.
قاضی زاده ادامه داد: یک اتاق فکر با بهره گیری از تجار و فعالان و نخبگان دانشگاهی در هرات تشکیل شده است تا ایده های سرمایه گذاری در افغانستان تقویت و به فعل برسند.
رییس اتاق صنایع و معادن هرات نیز در این نشست گفت: توافقات انجام گرفته طی نشستهای گذشته کمیته مشترک بین خراسان رضوی و افغانستان بیشتر روی کاغذ مانده و به طور کامل به اجرا درنیامده است.
حمیدالله خادم اضافه نمود: کارگروه های چندگانه صنعت، معدن، زراعت و خدمات ذیل چهارمین نشست کمیته مشترک خراسان رضوی و هرات تشکیل شد تا احتیاجهای تجار ایرانی شناسایی و به توافقات بین اعضای کمیته جامه عمل پوشانده گردد.
وی ادامه داد: اینکه سرمایه گذاران و تجار دست روی دست بگذارند تا امنیت کامل در افغانستان برقرار گردد، کار اشتباهی است و این اشتباه باعث از دست رفتن فرصتهای زیاد در سالهای گذشته شده است.
رییس اتاق صنایع و معادن هرات گفت: راهبرد مالی کنونی دولت افغانستان توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر با جذب سرمایه گذاران خارجی است، از سوی دیگر بازار افغانستان در حوزه کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی بکر است که تجار و سرمایه گذاران ایرانی می توانند از این بخشها حداکثر استفاده را داشته باشند.
وی اضافه نمود: کشت فراسرزمینی بعضی محصولات مورد احتیاج ایران در هرات و صادرات آنها از افغانستان، انرژی ارزان در ایران و نیروی کار فراوان در افغانستان از دیگر فرصتها برای توسعه روابط مالی بین دو کشور است.
خادم ادامه داد: این اتاق برای برپایی نمایشگاه تولیدات کشاورزی، صنعتی و معدنی مشترک بین دو کشور در سال آینده آمادگی کامل دارد.
منبع: ایرناپری ها: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری