فرودگاه تازه استانبول؛ راهنمای جامع و کامل فرودگاه

به گزارش نوای پرنده پارسی، اگر قصد سفر به شهر بزرگ و زیبای استانبول را دارید و مقصد شما فرودگاه نو استانبول است، این مقاله را حتما بخوانید؛ ما برای شما یک راهنمای جامع و کامل از این فرودگاه بی نظیر آماده نموده ایم.

فرودگاه تازه استانبول؛ راهنمای جامع و کامل فرودگاه

فرودگاه نو استانبول با نماد IST، نوترین و بزرگترین فرودگاه این شهر است که در سال 2018 و در منطقه آرناووت کوی افتتاح شد.

فرودگاه نو استانبول با توانایی پذیرش بیش از 100 میلیون مسافر، نقش مهمی در ارتقاء تجربه گردشگری در استانبول و بعلاوه تقویت جایگاه این شهر به عنوان یک مرکز بین المللی ایفا می نماید. با ما همراه باشید تا سیر تا پیاز فرودگاه نو استانبول بزرگ را با هم آنالیز کنیم.

فرودگاه نو استانبول چه امکانات رفاهی دارد؟

بیش از 200 رستوران و کافه باکیفیت، هتل مجهز YOTEL، کپسول های خواب کوتاه مدت، مراکز خرید بزرگ از برترین برندهای دنیا، اینترنت رایگان، امکان رزرو خودرو، بیمارستان و عبادتگاه های بزرگ و مجهز، انبار چمدان و …

چطور متوجه شویم پروازمان به استانبول در فرودگاه صبیحا فرود می آید یا فرودگاه نو استانبول؟

اگر به بلیطی که تهیه نموده اید نگاهی بیندازید، می توانید در قسمت فرودگاه مقصد، نام فرودگاه را مشاهده کنید یا از روی کد یاتا می توان این دو فرودگاه را از هم تشخیص داد. کد یاتا فرودگاه استانبول IST بوده و کد یاتا فرودگاه صبیحا گوکچن SAW است.

فاصله فرودگاه نو استانبول تا مرکز شهر چقدر است؟

بین فرودگاه استانبول تا مرکز شهر چیزی در حدود 60 کیلومتر فاصله وجود دارد.

نام بزرگ ترین فرودگاه استانبول چیست؟

فرودگاه نو استانبول؛ که با زیربنایی نزدیک به 80 میلیون مترمربع، بزرگ ترین فرودگاه استانبول و کشور ترکیه و یکی از بزرگ ترین فرودگاه های دنیا است.

مسیر دسترسی به فرودگاه نو استانبول با اتوبوس و مترو چطور است؟

شما می توانید از خط مترو M11 خودتان را به فرودگاه استانبول برسانید. اتوبوس های Havaist و iETT هم از نقاط اصلی شهر مانند تقسیم، بشیکتاش و کادی کوی به سمت فرودگاه استانبول حرکت می نمایند.

استانبول چند فرودگاه دارد؟

استانبول، شهری بسیار زیبا و دیدنی است که بر روی دو قاره آسیا و اروپا قرار گرفته و تاریخ و مدرنیته را به هم پیوند داده است. این شهر با ترکیبی از فرهنگ های متنوع، معماری زیبا و غذاهای لذیذ توانسته به یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری در دنیا تبدیل گردد.

جالب است بدانید که این شهر در سال 2023 پذیرای بیش از 20 میلیون مسافر بوده است!

استانبول 3 فرودگاه بین المللی دارد که به ترتیب سال ساخت عبارتند از: فرودگاه آتاتورک (غیرفعال)، فرودگاه بین المللی صبیحا گوکچن و فرودگاه نو استانبول.

تا سال 2001، فرودگاه آتاتورک تنها فرودگاه این شهر بزرگ بود و گنجایش تعداد رو به رشد گردشگران ورودی به استانبول را نداشت. بنابراین، در ماه ژانویه همین سال، فرودگاه بین المللی صبیحا گوکچن در زمینی به وسعت 320 هزار متر مربع در منطقه پِندیک افتتاح شد.

با افزایش خیره نماینده تعداد مسافران، احتیاج به ساخت فرودگاهی بزرگتر احساس می شد تا از بار سنگین رفت و آمد به دو فرودگاه آتاتورک و صبیحا گوکچن کم گردد. از این رو، فرودگاه نو استانبول در ماه اکتبر سال 2018 به بهره برداری رسید.

معرفی فرودگاه نو استانبول

فرودگاه نو استانبول در محله آرناووت کوی در شمال غربی استانبول و در زمینی به وسعت 77 میلیون مترمربع ساخته شده است.

این فرودگاه در حال حاضر 5 باند فرود هواپیما و یک ترمینال فعال دارد که با تکمیل فرآیند ساخت و ساز در سال 2027، ظرفیت پذیرش بیش از 200 میلیون مسافر را در سال خواهد داشت که عددی شگفت آور است!

فرودگاه نو استانبول از سال 2019 با نماد یاتا IST فعالیت می نماید که قبلا متعلق به فرودگاه آتاتورک بود. بعلاوه نماد ایکائو فرودگاه نو استانبول LTFM است.

در حال حاضر، تمامی پروازهایی که قبلا به فرودگاه آتاتورک انجام می شدند به فرودگاه نو استانبول منتقل شده و هاب اصلی هواپیمایی ترکیه (Turkish Airlines) نیز همین فرودگاه است.

بنای فرودگاه استانبول در نوع خود بی نظیر بوده و یکی از مدرن ترین معماری های فرودگاهی را در دنیا دارد.

ترمینال اصلی فرودگاه نو استانبول که به صورت یک پارچه و زیر یک سقف ساخته شده، به وسیله شرکت انگلیسی مشهور Grimshaw طراحی شده است.

طراحی خیره نماینده فضاهای داخلی و خارجی فرودگاه نو استانبول برگرفته از معماری شهر استانبول بوده و شامل سقف های طاق دار با نورگیرهایی است که نور پراکنده روز را جذب نموده و حجمی باز و بلند با خطوط دید واضح ایجاد می نمایند.

یکی از ویژگی های مجذوب کننده این طراحی، استفاده از نور طبیعی خورشید در فضاهایی مانند گیت های امنیتی، منطقه ها ورودی و گمرک فرودگاه است.

ساختمان فرودگاه استانبول در دو طبقه و نیم ساخته شده و امکانات مختلفی برای رفاه مسافران در آن گنجانده شده است.

از هتل YOTEL Istanbul Airport Hotel گرفته که یکی از بزرگ ترین هتل های فرودگاهی در دنیا است تا فروشگاه های لوکس بولگاری و هوگو باس که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

فرودگاه نو استانبول کجاست؟

فرودگاه نو استانبول در شمال غربی شهر استانبول (بخش اروپایی) و در محله ای به نام آرناووت کوی (Arnavutköy) واقع شده است.

آدرس دقیق فرودگاه نو استانبول به این صورت است:

تایاکادین، جاده ترمینال، شماره 1، 34283 آرناووتکوی/استانبول

فرودگاه نو استانبول از مرکز شهر فاصله قابل توجهی دارد و با توجه به میزان و اهمیت آن، زیرساخت های حمل ونقل متعددی برای ارتباط با شهر فراهم شده است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

فاصله فرودگاه نو استانبول تا مرکز شهر

فاصله فرودگاه نو استانبول تا مرکز شهر (منطقه تکسیم) حدود 40 کیلومتر است که بسته به مسیر انتخابی ممکن است کمی متغیر باشد.

از نظر زمانی، بسته به شرایط ترافیکی و نوع وسیله نقلیه مورد استفاده، مدت زمان سفر می تواند متفاوت باشد.

در شرایط عادی ترافیک، با استفاده از تاکسی یا خودروی شخصی، این مسیر معمولاً حدود 45 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. البته در ساعات اوج ترافیک این زمان افزایش خواهد یافت و ممکن است بیشتر از دو ساعت در راه باشید تا به مرکز شهر برسید.

فاصله فرودگاه نو استانبول تا میدان تکسیم

فرودگاه نو استانبول حدود 45 کیلومتر تا میدان تکسیم فاصله دارد. شما می توانید این فاصله را با اتوبوس هایی با نام هاواسیت که در خیابان تعلیم حانه وجود دارند یا با تاکسی طی کنید.

فاصله فرودگاه نو استانبول تا فرودگاه صبیحا گوکچن

فرودگاه استانبول (Istanbul Airport) و فرودگاه صبیحا گوکچن (Sabiha Gökçen Airport) دو فرودگاه مهم در شهر استانبول هستند که در دو سمت مختلف این شهر قرار دارند.

فرودگاه نو استانبول در شمال غربی استانبول و در منطقه آرناووت کوی (Arnavutköy) واقع شده است، در حالی که فرودگاه صبیحا گوکچن در بخش آسیایی استانبول و در منطقه پندیک (Pendik) قرار گرفته است.

از نظر مسافتی، فاصله بین این دو فرودگاه حدود 85 کیلومتر است. از نظر زمانی، مدت زمان سفر بین این دو فرودگاه بسته به شرایط ترافیکی و وسیله نقلیه مورد استفاده فرق دارد.

در شرایط عادی ترافیک، با استفاده از تاکسی یا خودروی شخصی، این مسیر معمولاً حدود 1.5 تا 2 ساعت طول می کشد.

البته در ساعات اوج ترافیک، به ویژه در ساعات پیک صبحگاهی و عصرگاهی، این زمان به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

فاصله فرودگاه نو استانبول از بخش اروپایی

تا آوجیلار

آوجیلار یکی از منطقه ها پرجمعیت و پررفت و آمد بخش اروپایی استانبول است که در غرب این شهر واقع شده.

فاصله مسافتی: حدود 50 کیلومتر

فاصله زمانی: بین 45 دقیقه تا 1 ساعت و 15 دقیقه

تا کارتپه

کارتپه یکی از منطقه ها محبوب گردشگری استانبول است که بیشتر به خاطر پیست اسکی و منظره ها طبیعی خود معروف است. این منطقه در بخش آسیایی استانبول و در نزدیکی استان کوجا ئلی واقع شده است.

فاصله مسافتی: حدود 150 کیلومتر

فاصله زمانی: بین 2 تا 2 و نیم ساعت

تا منطقه لِوِنت

لِوِنت یکی از منطقه ها تجاری و مالی مهم در بخش اروپایی استانبول است که به خاطر برج های بلند و مراکز خریدش معروف است.

فاصله مسافتی: حدود 40 کیلومتر

فاصله زمانی: بین 30 دقیقه تا 1 ساعت

فاصله فرودگاه نو استانبول از بخش آسیایی

تا محله اسکودار

اسکودار یکی از محله های قدیمی و فرهنگی بخش آسیایی استانبول است که به خاطر مساجد تاریخی و منظره ها زیبای خود شناخته شده است.

فاصله مسافتی: تقریبا 55 کیلومتر

فاصله زمانی: بین یک تا یک و نیم ساعت

تا کادیکوی

کادیکوی یکی از منطقه ها پرجنب وجوش و پرجمعیت بخش آسیایی استانبول است که به خاطر مراکز خرید، رستوران ها، و بازارهای محلی اش معروف است.

فاصله مسافتی: حدود 60 کیلومتر

فاصله زمانی: بین 45 دقیقه تا 1 ساعت

تا فیندیک

فیندیک یکی از محله های بخش آسیایی استانبول است که به خاطر بازارهای سنتی اش مشهور است.

فاصله مسافتی: حدود 65 کیلومتر

فاصله زمانی: بین 30 دقیقه تا 1 ساعت

تا کاواجیک

کاواجیک یکی از محله های ساحلی بخش آسیایی استانبول است که به خاطر منظره ها زیبای دریایی و فضای آرامش بخش خود شناخته می گردد.

فاصله مسافتی: چیزی در حدود 55 کیلومتر

فاصله زمانی: یک ساعت تا یک ساعت و نیم

دسترسی به فرودگاه بین المللی استانبول از شهر

دسترسی با تاکسی

استفاده از تاکسی یکی از راحت ترین و سریع ترین روش ها برای دسترسی به فرودگاه استانبول است. تاکسی ها در بیشتر ساعات شبانه روز در دسترس هستند و می توانید به راحتی یکی از آن ها را از هر نقطه ای در استانبول کرایه کنید.

توصیه ما این است که از تاکسی های اینترنتی مثل BiTaksi یا Uber بهره ببرید. تقریبا 45 تا 60 دقیقه بسته به شرایط ترافیک در راه خواهید بود تا به فرودگاه برسید.

حواستان باشد که از این اپلیکیشن ها می توانید فقط برای انتقال از شهر به فرودگاه بهره ببرید و برای رفتن از فرودگاه به شهر، باید تاکسی های رسمی خود فرودگاه را سوار شوید.

دسترسی با مترو

خط نو M11 در شبکه متروی استانبول برای دسترسی به فرودگاه نو استانبول ساخته شده است. این خط 37 کیلومتری از ایستگاه Gayrettepe (گایرِت تِپِه) در بخش اروپایی شهر آغاز شده و مستقیماً به فرودگاه می رسد.

این خط 9 ایستگاه دارد که اسامی آن ها را به ترتیب برایتان آورده ایم:

  1. Gayrettepe (گایرت تِپِه)
  2. Kağıthane (کائیت هانه)
  3. Üniversite-Hasdal (اونیورسیته-هاسدال)
  4. Kemerburgaz (کِمِربورگاز)
  5. Göktürk (گوک تورک)
  6. İhsaniye (احسانیه)
  7. İstanbul Havalimanı (فرودگاه نو استانبول)
  8. Kargo Terminali (ترمینال باری-کارگو)
  9. Taşoluk (تاشولوک)
  10. Arnavutköy (آرناووت کوی)

برای سوار شدن به مترو، یک استانبول کارت تهیه کنید و به راحتی و به دور از ترافیک، به فرودگاه برسید. این کارت یک مدل مخصوص گردشگر ها هم دارد که با خرید آن می توانید از یک تا 7 روز به صورت نامحدود از مترو بهره ببرید.

مترو استانبول از ساعت 6 صبح تا نیمه شب باز بوده و زمانی که طول می کشد تا با مترو به فرودگاه برسید حدود 40 دقیقه است.

دسترسی با اتوبوس

دو شرکت iETT و Havaist اتوبوس هایی دارند که می توانید سوار آن ها شوید تا به فرودگاه برسید. این اتوبوس ها از مکان های معروفی مانند میدان تکسیم، بشیکتاش، کادی کوی و ینی کاپی حرکت می نمایند و مسیرهای تعیینی دارند.

اتوبوس های شرکت Havaist شیک تر، جادارتر و گران تر از IETT هستند.

هزینه بلیط اتوبوس های Havaist را می توانید به صورت آنلاین یا در محل ایستگاه پرداخت کنید. اتوبوس های عمومی iETT هم ارزان ترند و به همین علت شلوغ تر هستند. خطوط H-1، H-2، H-3، H-6 و H-8 به سمت فرودگاه استانبول حرکت می نمایند.

دسترسی با ماشین شخصی

اگر قصد دارید با ماشین شخصی به فرودگاه استانبول بروید، می توانید از بزرگراه D.020 به سمت Tayakadin و منطقه Arnavutkoy بروید. بعلاوه می توانید به وسیله بزرگراه مارمارای شمالی و پل Yavuz Sultan Selim هم خودتان را به فرودگاه برسانید.

فرودگاه نو استانبول هم پارکینگ های بسیار بزرگی دارد که می توانید خودروی خود را به صورت کوتاه مدت یا بلندمدت پارک کنید.

دسترسی به شهر از فرودگاه نو استانبول

برای دسترسی به شهر از فرودگاه نو استانبول راه های متعدد و مختلفی وجود دارد که در ادامه به آن ها پرداخته ایم:

اتوبوس های فرودگاه نو استانبول

اگر می خواهید از اتوبوس برای رسیدن به شهر بهره ببرید، همان طور که بالاتر اشاره کردیم، می توانید از اتوبوس های کولردار و شیک Havaist بهره ببرید، یا از اتوبوس های عمومی iETT که هر دو نوع در طبقه منفی 2 فرودگاه منتظر شما هستند.

پیشنهاد ما استفاده از اتوبوس های Havaist است؛ چون که اتوبوس های عمومی استانبول به علت قیمت پایینی که دارند بسیار شلوغ تر هستند و برای هر اتوبوس در حدود یک و نیم تا دو ساعت باید منتظر بمانید.

در ادامه برای راحتی شما، جدولی از خطوط اتوبوس و مسیرهای هر دو شرکت را به منطقه ها پر رفت و آمد استانبول آورده ایم:

شماره خط اتوبوسمقصدچقدر طول می کشد تا برسیم؟زمان انتظار برای اتوبوس بعدی
HViST-6باشاک شهیر90 دقیقه60 تا 70 دقیقه
HViST-9آوجیلار120 دقیقه60 دقیقه
HViST-10باکرکوی80 دقیقه30 دقیقه
HViST-13فرودگاه صبیحا گوکچن110 دقیقه45 تا 90 دقیقه
HViST-14کادی کوی120 دقیقه45 دقیقه
HViST-15بشیکتاش75 دقیقه30 تا 60 دقیقه
HViST-16میدان تکسیم90 دقیقه20 تا 30 دقیقه

برای خرید بلیط می توانید به وبسایت رسمی شرکت Havaist مراجعه نموده و پس از تعیین کردن مبدا و مقصدتان، مبلغ مورد نظر را پرداخت نموده و بلیط را دریافت کنید.

مترو فرودگاه نو استانبول

همان طور که بالاتر اشاره کردیم، با تهیه استانبول کارت می توانید در کمتر از 40 دقیقه از فرودگاه به مرکز شهر برسید.

داخل فرودگاه، به سمت خروجی شماره 11 بروید و تابلوهایی که رویشان نوشته Metro یا Istanbul Havalimani Istasyonu را دنبال کنید تا به ایستگاه برسید. قطارها هم تقریبا هر 20 دقیقه یک بار می رسند.

در این جا می توانید نقشه مترو استانبول را هم ببینید:

نقشه مترو استانبول

تاکسی فرودگاه نو استانبول

سه نوع تاکسی در فرودگاه استانبول وجود دارد که می توانید یکی از آن ها را سوار شده و به سمت شهر حرکت کنید:

  • تاکسی های نارنجی (نوع C)
    • این مدل تاکسی رایج ترین و ارزان ترین گزینه است. تاکسی های نارنجی رنگ شامل خودروهای کوچک و مالی مانند رنو کلیو هستند و می توانند تا چهار سرنشین را با چمدان های کوچک در خود جای دهند.
  • تاکسی های آبی (نوع D)
    • تاکسی های میان رده آبی رنگ از تاکسی های نارنجی راحت تر و بزرگ ترند. تاکسی های آبی معمولاً شامل خودروهایی مثل اپل اینسیگنیا هستند.
    • این تاکسی ها می توانند چهار سرنشین را با چمدان هایشان به راحتی در خود جای دهند. کرایه این مدل تاکسی حدود 15 درصد بالاتر از تاکسی های نارنجی است.
  • تاکسی های مشکی (نوع E)
    • تاکسی های مشکی رنگ، لوکس ترین و گران قیمت ترین گزینه هستند. این تاکسی ها شامل خودروهای باکلاسی مانند مرسدس بنز هستند که راحت ترین سواری را داشته و فضای بار زیادی در اختیارتان می گذارند.
    • کرایه تاکسی های مشکی حدود 70 درصد بالاتر از تاکسی های نارنجی است.

باید بدانید که تمام تاکسی های فرودگاه استانبول تاکسی متر دارند و شما فقط هزینه مسافتی را که طی می کنید پرداخت خواهید کرد.

قبل از حرکت هم اطمینان حاصل کنید که تاکسی علامت زرد رنگ تاکسی روی سقف خودرو و لوگوی تعاونی تاکسی فرودگاه استانبول در کنار در داشته باشد؛ سپس کرایه را با راننده توافق کنید تا اگر با شهر به میزان کافی آشنایی ندارید، برایتان گران تمام نگردد.

چگونه از فرودگاه نو استانبول به فرودگاه صبیحا گوکچن برویم؟

فرودگاه استانبول از فرودگاه صبیحا گوکچن حدود 85 کیلومتر فاصله دارد و برای رفت و آمد بین این دو فرودگاه، سه گزینه دارید:

تاکسی: راحت ترین و در عین حال گران قیمت ترین راه رسیدن به فرودگاه صبیحا گوکچن، استفاده از تاکسی است.

شما می توانید یکی از سه نوع تاکسی را انتخاب نموده و سوار شوید؛ اما این نکته را در نظر داشته باشید که در حالت عادی، چیزی نزدیک به یک ساعت و نیم در راه خواهید بود تا به مقصد برسید و اگر ترافیک باشد، این زمان بیشتر خواهد شد.

اتوبوس: اگر می خواهید از حمل و نقل عمومی برای جابه جایی بهره ببرید، می توانید اتوبوس های Havaist iST-13 را سوار شوید که هر 45-90 دقیقه از فرودگاه استانبول حرکت می نمایند و در حدود 110 دقیقه به فرودگاه صبیحا گوکچن می رسند.

اتوبوس های Havaist امکانات رفاهی زیادی داشته و به صورت شبانه روزی حرکت می نمایند.

از سوی دیگر، همواره می توانید از اتوبوس های عمومی ارزان تر iETT بهره ببرید، اما برای رسیدن به مقصد باید بین 4 تا 5 بار خط عوض کنید که در نهایت با هزینه بالاتر و دردسر زیاد به مقصد برسید.

ایستگاه اتوبوس فرودگاه استانبول هم در طبقه منفی 2 قرار گرفته است.

خودرو شخصی: اگر بخواهید ماشین کرایه کنید یا با خودرو شخصی خودتان به فرودگاه صبیحا گوکچن بروید، می توانید از اتوبان O-7 (Kuzey Marmara Otoyolu) و بدون رفتن به سمت مرکز شهر، خودتان را به مقصد برسانید.

لوکیشن فرودگاه نو استانبول روی گوگل مپ

اطلاعات فرودگاه نو استانبول

فرودگاه نو استانبول که با نام فرودگاه استانبول نیز شناخته می گردد در منطقه آرناووت کوی در بخش اروپایی و نزدیک به ساحل دریای سیاه بنا شده و به همین علت ارتفاعش از سطح دریا فقط 100 متر است.

فرودگاه نو استانبول به عنوان یکی از بزرگ ترین فرودگاه های دنیا شناخته می گردد و در مدت فقط 42 ماه ساخته شده است. کد یاتا فرودگاه نو استانبول IST بوده و کد ایکائو آن نیز LTFM است. اطلاعات تماس فرودگاه استانبول به توضیح زیر است:

مرکز اطلاعات شبانه روزی فرودگاه استانبول: +90 444 1 442

وب سایت فرودگاه استانبول

فرودگاه استانبول در حال حاضر ظرفیت جا به جایی 90 میلیون مسافر را در سال داشته و به بیش از 315 مقصد در سراسر دنیا برنامه پروازی دارد.

جالب است بدانید که فرودگاه استانبول در روز، چیزی نزدیک به 200 هزار مسافر را جا به جا می نماید که این تعداد در سال به عدد خیره نماینده 75 میلیون نفر می رسد!

فرودگاه نو استانبول از زمان تاسیس تا به امروز مرکزی مهم برای جا به جایی بار (Cargo) بوده و اخیراً تعداد مقاصد باری خود را به 97 افزایش داده است.

برنامه پروازهای فرودگاه نو استانبول

همان طور که گفتیم، فرودگاه استانبول در حال حاضر به بیش از 315 مقصد در سراسر دنیا پرواز دارد. هاب اصلی هواپیمایی ترکیه هم در فرودگاه استانبول واقع شده و بیشتر پروازها به وسیله این شرکت انجام می گردد.

اما به طور کلی، ایرلاین های مشهور و متعددی در فرودگاه نو استانبول فعال هستند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • ایرلاین های ایرانی: آتا، کاسپین، ایران ایر، ایران ایرتور، آسمان، ماهان، قشم ایر، تابان، هواپیمایی یزد
  • ایرلاین های خارجی: کی ال ام، بریتیش ایرویز، هواپیمایی امارات، قطر ایرویز، ایر فرانس، لوفت هانزا و …

پروازهای ایرلاین های ایرانی از تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد به فرودگاه استانبول انجام می گردد.

تاریخچه فرودگاه نو استانبول

تا سال 2013، فرودگاه آتاتورک یکی از شلوغ ترین فرودگاه های دنیا بود و در بین پنج فرودگاه شلوغ اروپا از نظر ترافیک مسافری قرار داشت.

چند سال بعد و در سال 2017، فرودگاه آتاتورک و صبیحا گوکچن، دیگر فرودگاه بین المللی استانبول روی هم بیش از 100 میلیون مسافر را جابه جا کردند.

از آن جایی که فرودگاه آتاتورک از سه طرف به وسیله شهر و از طرف دیگر به وسیله دریای مرمره محصور شده بود، امکان توسعه آن برای پاسخگویی به حجم بزرگ گردشگران وجود نداشت. فرودگاه صبیحا گوکچن نیز به حدبیشتر ظرفیتش رسیده بود.

بنابراین در همان سال ها، تصمیم به ساخت فرودگاهی نو به دور از شهر، برای اطمینان از امکان توسعه در آینده گرفته شد.

قرار شد که فرودگاه نو استانبول در تقاطع جاده های Arnavutköy، Göktürk و Çatalca، در شمال استانبول و بین شهرهای ساحلی Yenikoy، Tayakadın و Akpınar ساخته گردد.

پروژه ساخت فرودگاه نو استانبول به چهار مرحله تقسیم شد. پس از اتمام این مراحل در سال 2027، این فرودگاه ظرفیت سرویس دهی به 200 میلیون مسافر را در سال خواهد داشت.

در حال حاضر، مرحله اول ساخت فرودگاه نو استانبول اجرا شده که شامل ترمینال اصلی، با ظرفیت سالانه 90 میلیون مسافر و مساحت 1,440,000 مترمربع است که آن را به بزرگ ترین ساختمان ترمینال فرودگاهی در دنیا (زیر یک سقف) تبدیل نموده است.

ترمینال فرودگاه نو استانبول

فرودگاه استانبول در حال حاضر یک ساختمان ترمینال بسیار بزرگ دارد که پروازهای داخلی و خارجی از آن جا انجام می گردد.

ساختمان این ترمینال در چند طبقه ساخته شده و شامل بیش از 115 رستوران و کافه، 180 مغازه و مرکز خرید، هتل، مکان بازی بچه ها و بسیاری امکانات دیگر است که در ادامه مقاله به آن ها خواهیم پرداخت.

هر کدام از طبقات ترمینال مخصوص کار خاصی است:

  • طبقه زیرزمین: دریافت چمدان پروازهای ورودی، تاکسی و اتوبوس، اجاره ماشین.
  • طبقه همکف: کانترهای پروازهای خروجی، دفاتر هواپیمایی، پست های بازرسی امنیتی.
  • طبقه اول: دروازه های خروج، سالن ها، رستوران ها، کافه ها و مغازه ها (از جمله Duty-Free).
  • طبقه دوم: رستوران، کافه، عرشه دیدبانی (شامل فضای سبز).

مسافران از 7 بخش وارد قسمت پروازهای خروجی می شوند. به طور کلی، بخش های 1 و 2 برای پروازهای داخلی هستند؛ در حالی که بقیه آن ها برای دسترسی به کانترهای بین المللی است.

مسافران پروازهای داخلی باید به کانترهای D و E مراجعه نموده و بلافاصله بعد از راهرو D به سمت قسمت کنترل گذرنامه حرکت نمایند.

از طرف دیگر، مسافرانی که به خارج از کشور سفر می نمایند باید به سمت راهروهای E، F، G، H و J بروند؛ در حالی که منطقه کنترل پاسپورت درست در سمت مقابل این راهروها قرار گرفته است.

توجه داشته باشید که بخش 5 فقط برای مسافران کلاس بیزنس و اعضای Miles & More است.

علاوه بر این، کانترهای ویژه ای برای ورود مسافران خاص ایجاد شده است. گروه های بزرگ مسافرتی و افراد با احتیاجهای ویژه باید به سمت راهرو G بروند.

مسافرانی که از ایالات متحده، بریتانیا و کانادا می آیند باید از باجه ورود K عبور نمایند، در حالی که اعضای Star Alliance Gold و مسافرانی که با کلاس بیزنس ترکیش ایرلاینز سفر می نمایند باید به راهرو L بروند.

در نهایت ترمینال نو استانبول 5 بخش سوار شدن دارد. بخش های A، B، D و F به گیت های خروج بین المللی اختصاص یافته و بخش G به همراه سه گیت از بخش F برای پروازهای داخلی است.

این نکته را هم بدانید که اگرچه در حال حاضر فرودگاه استانبول تنها یک ساختمان ترمینال دارد؛ اما تا سال 2025 که ساخت آن به طور کامل انجام می گردد، 4 ترمینال خواهد داشت که با قطار به یکدیگر وصل می شوند.

در این لینک می توانید نقشه دقیق و کامل ترمینال اصلی فرودگاه استانبول را ببینید:

نقشه ترمینال فرودگاه استانبول

امکانات فرودگاه نو استانبول

فرودگاه نو استانبول به عنوان یکی از بزرگ ترین و پیشرفته ترین فرودگاه های دنیا، امکانات رفاهی بسیار متنوعی را برای مسافران فراهم نموده تا وقتی که باید زمان زیادی در فرودگاه باشند، هیچ کم و کسری احساس ننمایند.

در ادامه این قسمت، تعدادی از مهم ترین امکانات رفاهی فرودگاه نو استانبول را با هم آنالیز می کنیم.

- خدمات CIP

فرودگاه استانبول انواع امکانات CIP (Commercially Important Person) را ارائه می دهد که برای راحتی و آسودگی خاطر مسافران طراحی شده و فضای لوکس و شیکی دارد. در جدول زیر، تعیینات لانژهای مختلف فرودگاه نو استانبول را برایتان آورده ایم:

نام بخش CIPکجاست؟امکاناتبرای چه کسانی است؟
iGA Loungeقسمت خروجی، بعد از کنترل پاسپورتسوئیت های اتاق خواب مجلل با حمام، غذاهای ترکی اصیل، ایستگاه های قهوه، وای فای پرسرعت رایگان و فروشگاه Duty Freeمسافران خطوط هوایی Star Alliance یا اعضای Priority Pass با کارت پرواز برای همان روز
Turkish Airlines Business Loungeطبقه پروازهای خروجی، قابل دسترس با پله برقی مقابل گیت E1سوئیت های خصوصی، دوش، صندلی ماساژور، غذا و نوشیدنی، کنسول بازی، فضای بازی بزرگ بچه ها و دسترسی به یک موزه 130 متر مربعیمسافران کلاس تجاری ترکیش ایرلاینز یا خطوط هوایی عضوStar Alliance
Turkish Airlines Miles & Smiles Loungeطبقه پروازهای خروجی، قابل دسترس با پله برقی مقابل گیت C112 سوئیت با دوش، غذاهای ترکی و بین المللی، سینما، کنسول بازی، زمین بازی بچه ها، اتاق جلسات و کتابخانهمسافران کلاس تجاری ترکیش ایرلاینز، اعضای Miles & Smiles Elite و Elite Plus (با یک مهمان یا اعضای خانواده)، اعضای Star Alliance Gold، و اعضای باشگاه شرکتی ترکیش ایرلاینز
Turkish Airlines Domestic Loungeبخش پروازهای داخلی، قابل دسترسی با آسانسور به وسیله گیت های G6 و G7صندلی راحتی، غذا و نوشیدنی، تفریح، بازی های کنسولی و زمین بازی بچه هامسافران کلاس تجاری، اعضای Miles & Smiles Classic Plus، اعضای Elite و Elite Plus، اعضای باشگاه شرکتی ترکیش ایرلاینز، و اعضای Star Alliance Gold
SkyTeam Loungeبال غربی گیت H طبقه پروازهای بین المللیصندلی راحتی، سوئیت هایی با دوش، میان وعده های رایگان، نوشیدنی، تلویزیون، مجلات و روزنامه های مختلفاعضایSkyTeam Elite Plus و سایر مسافران واجد شرایط

- اتاق استراحت

علاوه بر لانژهایی که بالا به آن ها اشاره کردیم، بخشی به نام iGA Sleep Pods در فرودگاه استانبول وجود دارد که در ابتدای گیت D و قسمت پروازهای خروجی قرار گرفته است.

این بخش، محیطی خصوصی و آرام را با امکاناتی مانند انبار چمدان و شارژر گوشی و لپتاپ در اختیار شما می گذارد که می توانید با خیال راحت مدتی در آن استراحت کنید.

بااین حال، این محیط کاملا محصور نیست و ممکن است مقداری نور و سر و صدا وارد گردد.

- اتاق نگهداری کودک و نوزاد

فرودگاه استانبول انواع اتاق های مراقبت از نوزاد را برای اطمینان از راحتی و آسایش مسافرانی که با نوزاداشان سفر می نمایند فراهم نموده است.

این اتاق های اختصاصی مجهز به امکانات ضروری برای تعویض پوشک و پرستاری خصوصی هستند و برای والدین هم صندلی راحتی دارند.

فرودگاه استانبول در قسمت های مختلفی این اتاق ها را تعبیه نموده که به توضیح زیر است:

  • خروجی پروازهای بین المللی، بخش A، روبروی گیت A6
  • خروجی پروازهای بین المللی، بخش B، نزدیک گیت B2
  • حرکت پروازهای بین المللی، آغاز بخش D
  • خروجی پروازهای بین المللی، بخش F، نزدیک گیت F5
  • خروجی پروازهای داخلی، بخش G، نزدیک گیت G5

- خدمات پزشکی

فرودگاه استانبول یک بخش خدمات پزشکی 24 ساعته به نام Medicana دارد که یکی از ارائه دهندگان شناخته شده خدمات پزشکی در ترکیه است.

متخصصان این بخش آماده هستند تا به مشکل شما رسیدگی نمایند. بعلاوه، تعدادی داروخانه در فرودگاه نو استانبول وجود دارد که می توانید داروهای مدنظرتان را تهیه کنید.

- دستگاه های خودپرداز

چندین بانک در فرودگاه استانبول دستگاه خودپرداز دارند که لیستی از آن ها را برای شما آورده ایم:

  • Denizbank
  • Garanti
  • Halkbank
  • HSBC
  • İş Bank
  • QNB Finansbank
  • TEB
  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası

دستگاه های خودپرداز در چندین منطقه در سراسر ترمینال برای دسترسی آسان قرار دارند:

قبل از بخش آنالیز امنیتی برای پروازهای داخلی و خارجی و بعلاوه بعد از پیاده شدن از هواپیما و در مسیر رسیدن به گیت، می توانید خودپردازها را پیدا کنید.

- کرایه خودرو

فرودگاه استانبول طیف گسترده ای را از شرکت های کرایه اتومبیل معتبر در خود جا داده که می توانید به راحتی خودروی مدنظرتان را کرایه نموده و از فرودگاه خارج شوید. در اینجا لیستی از بعضی از شرکت های کرایه اتومبیل حاضر در فرودگاه استانبول آورده شده است:

  • Avis
  • Budget
  • Central
  • Cimla & Nissa Rent A Car
  • Dollar
  • Enterprise
  • Europcar
  • Garenta
  • Goldcar
  • Hertz
  • Payless Car Rental
  • Rent Go
  • Sixt
  • Ülger Rent A Car

وسایل حمل و نقل در فرودگاه نو استانبول

در حال حاضر تنها راه جا به جا شدن در فرودگاه استانبول با پای پیاده یا به یاری پیاده روهای متحرک است که با توجه به بزرگی بیش از میزان فرودگاه، کار را برای مسافران کمی سخت می نماید.

البته سرویس iGA Buggy در فرودگاه استانبول وجود دارد که می توانید به یاری خودروهای برقی به سمت گیت مورد نظرتان بروید.

این خودروها ظرفیت 3 تا 5 نفر دارند و شما می توانید پس از نصب اپلیکیشن Istanbul Airport و پرداخت هزینه، به سمت ایستگاه های Buggy رفته و سوار شوید.

لینک نصب اپلیکیشن Istanbul Airport برای اندروید

لینک نصب اپلیکیشن Istanbul Airport برای iOS

شما باید برای رسیدن به گیت مورد نظرتان مسیر زیادی طی کنید؛ بنابراین توصیه ما به شما این است که از چند ساعت قبل از پرواز خودتان را به فرودگاه برسانید تا بتوانید با خیال راحت به قسمت های مختلف بروید.

البته، وجود فروشگاه ها و استراحت گاه های متعدد در فرودگاه نو استانبول باعث می گردد تا کمی هم در راه خستگی در کنید.

بخش اشیا گمشده در فرودگاه نو استانبول

بخشی به نام Lost & Found در فرودگاه استانبول وجود دارد که اقلام پیدا شده در ترمینال و بعلاوه در ایست های بازرسی امنیتی و پارکینگ را در آن نگهداری می نمایند.

دفاتر اموال گمشده فرودگاه استانبول در کنار YOTEL، روبرو ورودی شماره 7 و گیت C3، بعد از کنترل پاسپورت واقع شده اند. وسایل گمشده شما در این دفاتر تا یک روز به صورت رایگان نگهداری شده و پس از آن، طبق تعرفه رسمی، شامل هزینه خواهد شد.

البته اقلام کوچک از جمله عینک، ساعت، تلفن همراه و کیف پول هزینه ای ندارند.

اینترنت رایگان در فرودگاه نو استانبول

برای استفاده از اینترنت رایگان یک ساعته در فرودگاه استانبول، باید به یکی از کیوسک های وای فای که در فرودگاه وجود دارد بروید و با شماره تلفن یا شماره پاسپورت، کد ورود به سامانه وای فای فرودگاه استانبول را دریافت کنید.

تعداد 34 کیوسک وای فای در فرودگاه استانبول وجود دارد که در منطقه ها زیر قرار گرفته اند:

  • 12 کیوسک در قسمت Bosphorus
  • 3 کیوسک روبه روی درهای C و E
  • یک کیوسک در بخش پروازهای داخلی
  • 6 کیوسک در قسمت ترانسفر
  • 6 کیوسک در بخش پروازهای خروجی
  • 2 کیوسک در بخش iGA Lounge
  • یک کیوسک در بخش تحویل چمدان پروازهای بین المللی
  • 3 کیوسک در قسمت پروازهای ورودی

روش اتصال به وای فای رایگان فرودگاه استانبول:

  • به وسیله شماره تلفن همراه:
    • در صفحه کیوسک، روی Mobile Access کلیک کنید.
    • پرچم مربوط به کشور خود را انتخاب کنید، سپس شماره تلفن خود را بدون کد منطقه وارد کنید. شرایط و ضوابط را پذیرفته و روی Enter کلیک کنید.
    • کد پیامکی را که به تلفن همراه شما ارسال می گردد وارد کنید. سپس، روی Continue کلیک کنید.
  • به وسیله شماره پاسپورت:
    • مراحل تأیید گذرنامه را در صفحه کیوسک دنبال کنید و کدی را که باید به عنوان رمز عبور خود بهره ببرید، یادداشت کنید.
    • روی Enter With Passport کلیک کنید.
    • شماره پاسپورت و کدی را که از کیوسک دریافت نموده اید وارد کنید. شرایط و ضوابط را پذیرفته و برای ادامه روی Enter کلیک کنید.

حالا می توانید به وای فای یک ساعته رایگان فرودگاه استانبول که با نام Istanbul Airport TurkTelecomFree روی دستگاه شما نشان داده می گردد وصل شوید. اگر سوالی داشتید ، با شماره +90 444 01 45 تماس بگیرید.

رستوران و کافی شاپ فرودگاه نو استانبول

فرودگاه استانبول بیش از 115 رستوران و کافه دارد که تقریبا در تمامی قسمت های می توانید آن ها را پیدا کنید. در اینجا بعضی از رستوران ها و کافه های فرودگاه را به همراه مکان شان معرفی نموده ایم:

- فست فود

    • Popeyes: رستوران مرغ سوخاری مشهور که در قبل از بخش کنترل پاسپورت، نزدیک بخش F و پروازهای داخلی قرار گرفته است.
    • مک دونالد: 4 شعبه از این رستوران در نزدیکی بخش B قرار دارند.
    • برگر کینگ: شعبه های این رستوران زنجیره ای محبوب در قسمت های مختلفی از جمله بخش F، بخش D، بخش پروازهای ورودی و پروازهای داخلی قرار گرفته اند.
    • ساب وی: دو شعبه از این فست فود را می توانید در نزدیکی بخش B و F پیدا کنید.

- غذاهای ترکیه ای

    • HD Doner: این رستوران که بیشتر به خاطر منوهای کباب ترکی اش شناخته شده، یک شعبه قبل از بخش کنترل پاسپورت و یک شعبه در بخش پروازهای ورودی دارد.
    • PiDEM: این رستوران ترکیه ای منوهایی مانند لاه معجون، اسکندر کباب و … دارد که در نزدیکی بخش F واقع شده است.

- کافه

    • استارباکس: چند شعبه از این کافه مشهور در نزدیکی بخش B، F و گیت D6 قرار دارند.
    • Cups & Clouds: این کافه آمریکایی هم با منوی متنوعی که دارد، در گیت B1، گیت G6، گیت F7 و بخش پروازهای ورودی قرار گرفته است.
    • Caffe Nero: شعبه های این کافه در گیت های B10، D9، F5 و G2 قرار دارند.
    • Simit Sarayi: این کافه چندین شعبه دارد که بیشتر اسنک ها و غذاهای خیابانی ترکیه را ارائه می دهد. منوی این کافه هم شامل سیمیت، پیتزاهای کوچک، کاپ کیک و … می گردد.

مراکز خرید و فروشگاه های فرودگاه نو استانبول

فرودگاه استانبول با بیش از 180 مغازه، مرکز خرید و Duty Free، تجربه خرید بی نظیری برای شما می سازد. مراکز خرید فرودگاه استانبول بسیار گسترده و متنوع هستند.

این مراکز شامل برندهای لوکس، فروشگاه های محلی ترکیه و فروشگاه های بدون مالیات می شوند. اپراتور اصلی این فروشگاه های بدون عوارض گمرکی UNIFREE است که 25 فروشگاه را در فضایی بالغ بر 6000 متر مربع اداره می نماید.

فرودگاه استانبول چندین فروشگاه معاف از مالیات دارد:

  • Unifree Duty Free: در هر دو منطقه پروازهای ورودی و خروجی بین المللی در دسترس است.
  • ATU Duty Free: این فروشگاه سوغاتی های مخصوص ترکیه مانند لوکوم (نوعی شیرینی)، باقلوا، چای ترک، قهوه ترک و غیره را دارد که در فروشگاه هایی به سبک بازارهای قدیمی ترکیه به فروش می رسند.
  • بوتیک های لوکس: شامل برندهای سطح بالا مانند بولگاری، سلین، فندی، هرمس و لویی ویتون

شما می توانید اقلام مورد نظرتان را مستقیماً در فرودگاه بخرید. علاوه بر این، خدماتی مانند Order&Collect هم در فرودگاه استانبول وجود دارد که به شما امکان پیش سفارش آنلاین و تحویل اقلام موردنظر را به محض ورود به فرودگاه می دهد.

پارکینگ فرودگاه نو استانبول

فرودگاه استانبول بزرگ ترین پارکینگ چند طبقه دنیا (زیر یک سقف) را دارد که امکانات متعددی برای آسایش خاطر مسافران ارائه می دهد. البته پارکینگ روباز هم در فرودگاه نو استانبول وجود دارد ولی توصیه ما گذاشتن خودرو در پارکینگ مسقف است؛ چون هم به ترمینال نزدیک تر است و هم خیالتان بابت امنیت راحت خواهد بود.

بعلاوه، امکان وله پارکینگ هم در قسمت CIP وجود دارد. امکانات پارکینگ فرودگاه استانبول به توضیح زیر است:

  • نظارت 24 ساعته بر خودروها با دوربین های متعدد و نیروهای امنیتی و گشت پلیس
  • به یاری اپلیکیشن فرودگاه استانبول و امکان Find My Vehicle، می توانید مکان خودروی خود را به سرعت پیدا نموده و درخواست وله پارکینگ بدهید. اگر هزینه پارکینگ را به وسیله همین اپلیکیشن پرداخت کنید، 10 درصد بر روی هزینه پارکینگ تخفیف خواهید گرفت.
  • گزینه های پرداخت اتوماتیک و بدون تماس دست
  • خدمات نگهداری و تعمیر خودرو و لاستیک با برند معتبر و گارانتی خودرو بوش.
  • خدمات کارواش و دیتیلینگ با برند Ziebart.

پارکینگ فرودگاه استانبول 5 بخش مختلف دارد که با رنگ های آبی، قرمز، زرد، بنفش و فیروزه ای تعیین شده اند. پارکینگ های آبی، قرمز و زرد به بخش پروازهای بین المللی نزدیک تر هستند و پارکینگ های بنفش و فیروزه ای به بخش پروازهای داخلی.

در جدول زیر، اطلاعات دقیق تری درباره پارکینگ های فرودگاه استانبول برای راحتی شما آورده ایم:

رنگ پارکینگتعداد طبقاتفاصله تا گیت های بین المللی و داخلینزدیک ترین گیت بین المللینزدیک ترین گیت داخلی
آبی6 طبقه8 تا 20 دقیقهگیت ورودی 7 و گیت خروجی 14گیت ورودی 2 گیت خروجی 9
قرمز6 طبقه8 تا 20 دقیقهگیت ورودی 6 و گیت خروجی 13گیت ورودی 2 و گیت خروجی 9
زرد2 طبقه8 تا 20 دقیقهگیت ورودی 4 و گیت خروجی 12گیت ورودی 2 و گیت خروجی 9
بنفش6 طبقه8 تا 20 دقیقهگیت ورودی 3 و گیت خروجی 11گیت ورودی 2 و گیت خروجی 9
فیروزه ای6 طبقه8 تا 20 دقیقهگیت ورودی 3 و گیت خروجی 10گیت ورودی 1 و گیت خروجی 8

در این لینک، می توانید فضای خالی موجود در هر طبقه از هر پارکینگ را ببینید.

بعلاوه، شما می توانید از این لینک، هزینه پارکینگ خود را بر اساس نوع وسیله نقلیه، نوع پارکینگ و تعداد روزهایی که قرار است وسیله شما در پارکینگ بماند، محاسبه کنید.

بعلاوه می توانید از این لینک، شماره پلاک خودرو خود را وارد نموده و مکان دقیق آن را ببینید. جالب است بدانید که جایگاه هایی برای شارژ خودروهای برقی هم در پارکینگ فرودگاه استانبول وجود دارد.

هتل فرودگاه نو استانبول

اگر پرواز صبح زود دارید یا مسافر ترانزیتی هستید و باید مدتی را در فرودگاه استانبول بمانید، می توانید از هتل های داخل فرودگاه یا هتل هایی که در اطراف آن ساخته شده اند بهره ببرید. نام هتلی که در داخل فرودگاه ساخته شده YOTEL Istanbul Airport است.

این هتل یکی از بزرگ ترین هتل های فرودگاهی در دنیا و بزرگ ترین در اروپا است که در مجموع 451 اتاق داشته و به دو هتل زیر تقسیم می گردد:

- هتل YOTEL

این هتل 171 اتاق دارد که در کنار ورودی اصلی فرودگاه و رو به روی کانتر پذیرش R قرار گرفته است. این هتل یک سالن ورزشی، اتاق های جلسه با ساعت های انعطاف پذیر و یک رستوران شیک دارد.

- هتل YOTELAIR

این هتل 280 اتاق دارد و در طبقه دوم در قسمت Duty Free (کنار فروشگاه ال سی وایکیکی) می توانید آن را پیدا کنید. ظرفیت اتاق های این هتل حدبیشتر چهار نفر بوده و حمام هایی با دوش های مخصوص و محصولات بهداشتی برند Urban Jungle دارد.

وای فای رایگان و سریع در سرتاسر هتل در دسترس شما بوده و به قسمت Komyuniti هم دسترسی خواهید داشت که به صورت 24 ساعته غذا و نوشیدنی سرو می نماید.

به جز این هتل ها، چند هتل هم در نزدیکی فرودگاه استانبول ساخته شده که شامل هتل Hampton by Hilton، Menalo Hotel Premium Istanbul Airport و Meshk Airport Hotel است.

بیشتر این هتل ها در فاصله 15 دقیقه ای فرودگاه قرار دارند و اتوبوس های فرودگاه در فواصل زمانی تعیین مسافران را جابه جا می نمایند.

توصیه هایی در سفر هوایی و بازدید از فرودگاه نو استانبول

اگر مقصد پرواز شما فرودگاه نو استانبول است و یا می خواهید به وسیله فرودگاه نو استانبول به مقصدی دیگر پرواز کنید، نکات زیر را حتما درنظر بگیرید:

  • فرودگاه استانبول یکی از بزرگ ترین و شلوغ ترین فرودگاه های دنیا است؛ بنابراین، شما حداقل باید 3-4 ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشید.
  • در فصول تابستان و تعطیلاتی مانند کریسمس، پروازتان را از چند هفته قبل رزرو کنید.
  • اگر می خواهید از امکاناتی مانند iGA Lounge بهره ببرید، رزرو را هر چه سریع تر انجام دهید؛ مکان های این چنینی بسیار شلوغ هستند و ممکن است زمان زیادی معطل شوید.
  • برای چنج کردن پول حتما از باجه های doviz یا exchange بهره ببرید.
  • حواستان باشد که قیمت بعضی اقلام مصرفی مانند آب و مواد غذایی در فرودگاه نو استانبول بسیار بالاست. پس اگر می توانید بعضی اقلام خوراکی ساده را همراه خود داشته باشید تا مجبور نشوید هزینه گزافی پرداخت کنید.
  • تعداد اتاق های هتل فرودگاه استانبول محدود است و باید حواستان باشد که رزروتان را از قبل انجام دهید تا مجبور نشوید بیرون فرودگاه هتل بگیرید.
  • شلوغ ترین ساعات کاری فرودگاه استانبول بین ساعت 5 تا 8 صبح و 6 تا 9 شب بوده و خلوت ترین ساعات هم از 10 تا 12 ظهر و 3 تا 5 بعد از ظهر است.
  • فرودگاه نسبتا از شهر دور است و حداقل بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم (اگر ترافیک کم باشد) تا مرکز شهر استانبول راه دارید. پس برای گرفتن بلیط حتما به این ساعات توجه کنید.
  • پیشنهاد می کنیم که اپلیکیشن Istanbul Airport را نصب کنید تا بتوانید از امکاناتی همانند مکان یابی خودرو در پارکینگ، پذیرش با موبایل، نقشه فرودگاه، اطلاعات لحظه ای پرواز و … بهره ببرید.
منبع: علی بابا
انتشار: 27 مهر 1403 بروزرسانی: 27 مهر 1403 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 7901

به "فرودگاه تازه استانبول؛ راهنمای جامع و کامل فرودگاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرودگاه تازه استانبول؛ راهنمای جامع و کامل فرودگاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید