هشدار جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی نسبت به عواقب بودجه 99 آموزش و پرورش

به گزارش نوای پرنده پارسی، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی در بیانیه ای نسبت به عواقب لایحه بودجه 99 آموزش و پرورش هشدار داد.

هشدار جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی نسبت به عواقب بودجه 99 آموزش و پرورش

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات ویزای تحصیلی آمریکا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی آمریکا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی آمریکا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های آمریکا انتخاب کنید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی در بیانیه ای نسبت به عواقب لایحه بودجه 99 آموزش و پرورش هشدار داد.

متن این بیانیه به توضیح زیر است:

مسئولان باید بدانند! هر هزینه ای در آموزش و پرورش میک نند هزینه سرمایه ای است، هزینه محض نیست؛ پولی که آنجا خرج می گردد، در واقع، سرمایه گذاری دارد می گردد؛ به این چشم به آموزش و پرورش نگاه نمایند، به این چشم بودجه گذاری نمایند، به این چشم امکانات معیشتی فراهم نمایند

رهبر معظم انقلاب

باسلام

در روز های اخیر با مشخص شدن اعداد و ارقام بودجه سال 1399 وزارت آموزش و پرورش موج نگرانی در بین کارشناسان، اساتید و صاحبنظران ایجاد شد. جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در راستای رسالت خود لازم می داند نکاتی را به توضیح زیر بیان کند

در بعضی موارد حرف هایی عجیب در باب اهمیت دادن به آموزش و پرورش از زبان مسئولان دولت میشنویم برای مثال می گویند: از بین وزارتخانه ها بیشترین بودجه برای آموزش و پرورش است! هر آدم عاقلی می داند که این مساله ای طبیعی است، این وزارتخانه بیشترین کارمند را دارد، بیشترین مخاطب را هم آموزش و پرورش دارد.

بیش از 14 میلیون دانش آموز، یک میلیون معلم و کارمند، جمعا 15 میلیون نیرو و مخاطب که دارند از آموزش و پرورش خدمات میگیرند و به آن خدمات میدهند. طبیعی است که بودجه زیادی لازم دارد. پس توجیهاتی که این افراد می آورند قابل پذیرش نیست.

با این وجود این دولت در طول سال های گذشته نسبت به رشد بودجه کشور، بودجه آموزش و پرورش را هر سال کاهش داده است به طوری که بودجه را از 15/6 درصد بودجه عمومی دولت در سال 91 در حال حاضر به کمتر از 10 درصد رسانده است، اما در بودجه سال 1399 اشکال های زیر به طور جدی مطرح است:

1-خطر ترک تحصیل و آسیب دیدن 183 هزار دانش آموز عشایر کشور از نبود اعتبارات

2-کاهش 20 درصدی پوشش تحصیلی کشور در صورت تصویب این لایحه

3-سهم سرانه هر دانش آموز مشمول طرح خرید خدمات آموزشی در هر سه دوره یکسان و برابر یک میلیون و 200 هزار تومان است. مقایسه این ارقام با سرانه دانش آموزان هریک از دوره ها نشاندهنده تفاوتی از حدود سه برابر تا هفت برابر است. از طرفی تفاوت دو تا سه برابری میان سرانه دانش آموزان عادی در سه دوره ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم و اختصاص اعتبار یکسان 2/1 میلیون تومان برای دانش آموزان هر سه دوره برای مشمولین طرح خرید خدمات نیز نکته قابل تأمل و پُرابهامی است، با این پرسش که؛ با چه منطقی هزینه سرانه دانش آموزان خرید خدماتی به میزان سه تا هفت برابر کمتر از دیگر دانش آموزان است؟

تجربه سال های اخیر خرید خدمات آموزشی از بخش غیردولتی نشان داده است که این بخش با کاهش سطح کیفی خدمات ارائه شده، به کارگیری نیروی انسانی آموزش ندیده، ارزان قیمت، بدون حق بیمه و پرداخت های متناسب و گاهی دریافت وجه از والدین سعی برکسب سود بیشتر داشته است.

4- درآمد اختصاصی حاصل از چهار درصد شهریه مدارس غیردولتی ماده) 20) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی مصوب 1395 محل ابهام است. در قانون بودجه 1398 و الیحه بودجه 1399 ردیف درآمدی با این عنوان دیده نمیگردد. مبلغی که در جدول درآمد اختصاصی سازمان مدارس غیردولتی با عنوان درآمد متفرقه ذکر شده است، 25 میلیارد تومان است. با فرض یک میلیون و 200 هزار دانشآموز برای مدارس غیردولتی و میانگین شهریه پنج میلیون تومان، درآمد اختصاصی ناشی از این بند قانونی، بالغ بر 240 میلیارد تومان میگردد. مقایسه این دو عدد نشاندهنده آن است که در حدود یکدهم درآمد اختصاصی ناشی از قانون مدارس غیردولتی در بودجه لحاظ شده است.

5- نگرفتن اقتصادیات از مؤسسات کنکوری با وجود گردش اقتصادی 6 هزار میلیارد تومانی

6- عمده ردیف های کیفیت آموزشی کاهش اعتبار داشته اند و یا افزایش مناسبی نداشته اند، برای نمونه کاهش 36/45 درصدی ردیف کیفیت بخشی به فعالیت های آموزشی و پرورشی و توسعه عدالت آموزشی، کاهش 52/29 درصدی ردیف توسعه کمی و کیفی آموزش پیش از دبستان، کاهش حدود 76 درصدی برنامه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانش آموزان، کاهش بیش از 29 درصدی برنامه آموزش پیش از دبستان، کاهش بیش از 8 درصدی برنامه توانبخشی دانش آموزان استثنایی

7- با توجه به عدم پیشبینی بعضی از هزینه های وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه همچون پاداش انتها خدمت بازنشستگان، پرداخت مطالبات حق التدریسی، حق الزحمه برگزاری امتحانات، آموزش استخدامی های ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، آموزش یکساله مشمولان قانون مشخص تکلیف استخدامی، مطالبات معوق سال های گذشته فرهنگیان و عدم برآورد احتیاج واقعی نیروی انسانی در سال آینده، بیش برآوردی منابع و کم برآوردی هزینه های و از همه مهم تر ثابت ماندن بهای تمام شده بعضی از برنامه ها و فعالیت ها میتوان گفت که سهم هزینه های پرسنلی آموزش و پرورش در سال 1399 با توجه به پیشبینی افزایش 15 درصدی حقوق و مزایای کارکنان.

به بیش از 100 درصد جمع کل اعتبارات این وزارتخانه خواهد رسید و آموزش و پرورش در سال 1399 همچون سال های گذشته با کسری بسیار شدید بودجه روبرو خواهد شد.

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به نمایندگی از دانشجویان و فرهنگیان خواهان اجرای بی قید و شرط اصل 30 قانون اساسی (آموزش رایگان) است و اعتراض خود را نسبت به بودجه اختصاص داده شده به وزارت آموزش و پرورش در امسال اعلام می دارد و نسبت به عواقب فاجعه بار آن هشدار می دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 26 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 3651

به "هشدار جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی نسبت به عواقب بودجه 99 آموزش و پرورش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی نسبت به عواقب بودجه 99 آموزش و پرورش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید