طرز تهیه سالاد یونانی
به گزارش نوای پرنده پارسی، سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند. اگر به رستوران های عظیم سری بزنید، می بینید در منوی آن ها انواع سالاد ها وجود دارند که گاه از غذا های اصلی گران تر و متنوع تر هستند. سالاد ها اغلب به صورت پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به دلیل ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
سالاد ها اغلب از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند. سالاد ها معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... به آن اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی سالاد بیشتر می گردد و می توان به عنوان غذای اصلی نیز آن ها را میل کرد.
در این بخش آموزش سالاد یونانی را برای شما در نظر گرفته ایم. این سالاد یک از معروف ترین سالاد های کشور یونان است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد. این سالاد تا حدودی شبیه سالاد شیرازی خودمان است. از آن جایی که در ترکیبات این سالاد از سس استفاده نشده است، برای کسانی که رژیم دارند یا به دنبال خوردن خوراکی های سالم هستند، گزینه مناسبی است. مواد تشکیل دهنده این سالاد همواره در دسترس است؛ بنابراین می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید و در کنار خانواده و دوستان از خوردن آن لذت ببرید.
مواد اولیه تهیه سالاد یونانی برای 4 نفر
پنیر فتا: 200 گرم
گوجه فرنگی: 2 عدد
خیار: 2 عدد
پیاز قرمز: 1 عدد
زیتون سیاه: 1 پیمانه
روغن زیتون: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای: 1 عدد (در صورت تمایل)
آبلیموی تازه: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه سالاد یونانی
1- نکات مربوط به پنیر فتا
پنیر فتا پنیری یونانی است که از شیر بز و گوسفند تهیه می گردد و امروز درکشور های مختلفی مثل ایران هم کاربرد دارد. این پنیر هواداران زیادی دارد و یکی از معروف ترین پنیر ها در دنیاست. پنیر فتا خرد شده را می توان در تهیه انواع سالاد و در ترکیب با سبزیجات مختلف استفاده کرد. همچنین داخل در بعضی از ساندویچ ها مصرف دارد. فتا جزء پنیر های شور است. اگر می خواهید کمی از شوری آن کم گردد، آن را در آب جوشیده قرار بدهید.
2- نکات مربوط به پیاز
وقتی برای خرید پیاز به بازار های میوه و تره بار می رویم، ممکن است رنگ های مختلفی از پیاز را بینیم. بدون توجه به اینکه هرکدام از این پیاز ها مصارف مشخصی دارند، آن ها را می خریم. درواقع دم دست ترین پیاز را انتخاب می کنیم، غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب شده برای مصرفی که در نظر داریم، مناسب نباشد.
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید نسبت به پیاز زرد طعم ملایم تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم بهترین گزینه است.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
3- نکات مربوط به زیتون
زیتون یکی از خوشمزه ترین و مفیدترین خوردنی های همراه با غذاست که لذت غذا خوردن را چندین برابر می نماید و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. زیتون سیاه به دلیل داشتن ویتامین آ می تواند سلامتی چشم و بینایی را بهبود ببخشد. بعضی مطالعات نشان داده است که خوردن زیتون سیاه موجب تسکین بعضی درد ها در مفاصل می گردد. زیتون سیاه حاوی بعضی خواص ضد التهاب قوی است که می تواند از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف زیتون سیاه به طور منظم می تواند به تنظیم سطح قند خون یاری کند.
حال که با بعضی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برای تان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریده اید، تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟
همه انواع زیتون ها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آن ها با آب است؛ یعنی اینکه زیتون ها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتون ها از بین رفت، دوباره آن ها را در آب نمک که مقدار شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتون ها 2 قاشق روغن زیتون و یک قاشق گل پر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.
4- نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از صندلی ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب، بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی نماید. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای معین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
5- نکات مربوط به فلفل دلمه ای
همان طور که می دانید، فلفل دلمه ای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به دلیل مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرما خوردگی محسوب می گردد و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز برطرف یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیرشان دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود داشته باشد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده که بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.
طرز تهیه سالاد یونانی
1- ابتدا خیار ها را تمیز بشویید و روی تخته آشپزخانه به صورت حلقه حلقه خرد کنید. سپس گوجه فرنگی ها را هم تمیز بشویید و به صورت مربع های درشت خردکنید. پیاز ها را هم به صورت حلقه ای خرد کنید.
2- فلفل دلمه ای را بشویید و ریز ریز خردکنید (اگر از فلفل دلمه ای با رنگ نارنجی یا زرد بهره ببرید، سالاد زیباتری خواهید داشت؛ اما حتماً از فلفل سبز هم بهره ببرید؛ زیرا طعم فلفل دلمه ای سبز قوی تر است) هسته های زیتون را بیرون بیاورید و آن ها را نصف کنید. حالا همه مواد را داخل ظرف سالاد بریزید و با هم مخلوط کنید.
3- روغن زیتون + آب لیمو ترش تازه + نمک + فلفل سیاه را اضافه کنید. مواد را حسابی زیر و رو کنید تا چاشنی ها جذب مواد شوند. پنیر فتا را به صورت مربع های کوچک برش دهید و به مواد اضافه کنید. مواد را دوباره زیر و رو کنید. روی ظرف سلفون بکشید و آن را به مدت 2 ساعت داخل یخچال استراحت بدهید.
منبع: فرارودور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه