طرز تهیه آش رشته نذری برای 90 یا 100 نفر
به گزارش نوای پرنده پارسی، آش از پرتنوع ترین غذاهای ایرانی بوده که طرفداران زیادی دارد. به طور کلی می توان گفت حدود 50 نوع آش در ایران وجود دارد که از معروف ترین آن ها می توان به آش رشته اشاره کرد. در تمامی مراسم ها آش رشته بهترین گزینه برای پذیرایی بوده و اغلب آن را برای نذری در مراسم های مذهبی تهیه می کنند. در این مطلب طرز تهیه آش رشته نذری برای 90 یا 100 نفر را آموزش می دهیم تا اگر قصد داشتید آن را به عنوان نذری در نظر بگیرید با مقدار مواد اولیه آن آشنایی داشته باشید.
آش رشته نذری برای 90 یا 100 نفر
مواد لازم برای 90 نفر | |
نخود | 1 کیلوگرم |
لوبیا چیتی | 2 کیلوگرم |
عدس | 3 کیلوگرم |
سبزی آش | 9 کیلوگرم |
پیاز داغ | 1 کیلوگرم |
سیر داغ | نیم کیلوگرم |
رشته آشی | 7 کیلوگرم |
آرد | 300 گرم |
نعناداغ | نیم کیلوگرم |
نمک، فلفل، زردچوبه، روغن و کشک | به میزان لازم |
مواد لازم برای 100 نفر | |
نخود | 1 کیلوگرم |
لوبیا چیتی | 2 کیلوگرم |
عدس | 3 کیلوگرم |
سبزی آش | 10 کیلوگرم |
پیاز داغ | 1 کیلوگرم |
سیر داغ | نیم کیلوگرم |
رشته آشی | 7 کیلوگرم |
آرد | 300 گرم |
نعناداغ | نیم کیلوگرم |
نمک، فلفل، زردچوبه، روغن و کشک | به میزان لازم |
طرز تهیه
قبل از تهیه آش رشته، حبوبات را از 24 ساعت قبل نیم پز کنید. اگر فرصت کمی برای آشپزی دارید، می توانید مقداری جوش شیرین در حبوبات خود ریخته تا سریع تر پخته شوند. همچنین سبزی های آش رشته خود را هم شسته، خرد کنید و کنار بگذارید.
- یک قابلمه بزرگ بردارید، در آن آب ریخته و روی حرارت بگذارید.
- وقتی آب به جوش آمد، سبزی را اضافه کرده تا کمی پخته شوند.
- در یک تابه، مقداری روغن بریزید؛ مقداری پیازداغ ، سیرداغ و نعنا داغ را درون تابه ریخته و آرد و ادویه ها را به آن اضافه کنید.
- این ترکیب را به مدت 2 دقیقه روی حرارت هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه و آرد از بین برود.
- سپس این مواد را به درون دیگ آش خود ریخته و کمی آش را هم بزنید.
- حال حبوبات را به قابلمه خود اضافه کنید.
- وقتی آش شما کمی جا افتاد، رشته آشی را اضافه کنید و بگذارید به مدت 20 دقیقه روی حرارت بماند.
- بعد از 20 دقیقه آش خود را از روی حرارت برداشته، و آن را با پیاز داغ، سیر داغ و نعناداغ تزیین کنید.
حتما ببینید: تزئین آش رشته با 20 طرح جدید
نکات مهم در پخت آش رشته نذری
- قابلمه پخت آش رشته نذری، باید گنجایش بیشتری نسبت به حجم مواد شما داشته باشد.
- قبل از اضافه کردن سبزی ها به قابلمه آش، مقداری نمک به آش بزنید؛ این کار باعث تثبیت رنگ سبز سبزی ها می شود.
- زردچوبه آش رشته نذری نباید کم باشد، زیرا هم در عطر و هم در طعم آن موثر است.
- برای آش رشته نذری، حتما رشته آش مرغوب استفاده کنید تا در حین پخت وا نرود.
- روغن داخل آش باید به مقدار کافی باشد؛ زیرا به جا افتادن آش رشته نذری کمک زیادی خواهد کرد.
- هرچه پیاز داغ در آش نذری بیشتر باشد، طعم آن خوشمزه تر خواهد شد.
سخن آخر
خانم ها در قدیم باید رشته آش را درست کرده و زیر آفتاب خشک می کردند و این کار بسیار زمان بر بود؛ اما امروزه با وجود رشته های تازه و مرغوب در بازار به راحتی با صرف 3 الی 4 ساعت زمان، می توانید یک آش رشته نذری خوش طعم را برای مراسم های مختلف تدارک ببینید. در صورتی که تعداد نفرات برای نذری شما کمتر از 90 یا 100 نفر است، پیشنهاد می کنیم بسته به تعداد نفرات، از مطالب طرز تهیه آش رشته برای 15 و 20 نفر و یا طرز تهیه آش رشته برای 60 تا 80 نفر در انگیزه کمک بگیرید.
منبع: مجله انگیزه