خطر آزاد شدن صدها هزار تُن باکتری با آب شدن یخچال های طبیعی
به گزارش نوای پرنده پارسی، ایرنا نوشت: دانشمندان هشدار می دهند که آب شدن یخچال های طبیعی باکتری های زیادی را در رودخانه ها و نهرها آزاد می نماید.
دانشمندان هشدار می دهند که با آب شدن پرسرعت یخچال های طبیعی، مقدار سرسام آوری باکتری در رودخانه ها و نهرها آزاد می شوند که ممکن است اکوسیستم های (اکوسیستم های) یخی را متحول نمایند.
محققان بر روی رواناب های ناشی از آب شدن یخچال های طبیعی، در 10 مکان در سراسر نیمکره شمالی مطالعه نموده اند و تخمین زده اند که ادامه گرمایش زمین در 80 سال آینده ممکن است صدها هزار تُن باکتری را در محیط های پایین دست یخچال های طبیعیِ در حال آب شدن آزاد کند.
آروین اِدواردز (Arwyn Edwards)، میکروبیولوژیست و از محققان دانشگاه آبِریستویث در انگلیس، گفت: گمان می کردیم یخچال های طبیعی مخزن بزرگ آب یخ زده اند؛ اما درس مهمی که از این پژوهش آموختیم این است که آن ها به نوبه خود اکوسیستم نیز محسوب می شوند.
یخچال های طبیعی توده هایی از یخ هستند که به آرامی به سمت دریا می روند و دره های کوهستانی را در حین حرکتشان ایجاد می نمایند. اما، آنچه با آب شدن یخچال های طبیعی به آب های جاری می ریزد، بیش از آب یخ زده است: مواد معدنی، گازها و مواد آلی که ممکن است ده ها هزار تا میلیون ها سال طول بکشد تا سرانجام یابند.
مطالعه روی محتوای یخچال های طبیعی مانند گگرددن دری به زمان های گذشته است. میکروب هایی که در داخل آن ها قرار دارند، می توانند منبعی غنی از ترکیبات مفید و نو مانند آنتی بیوتیک ها باشند؛ اما، محققان می گویند ذوب یخچال های طبیعی چندین تُن باکتری آزاد می نماید. این میزان به مقدار ای زیاد است که دانشمندان قادر نخواهند بود آن ها را لیست نمایند.
تیم پژوهشی به سرپرستی ایان استیونز (Ian Stevens) از دانشگاه آرهوس در دانمارک، از یخ آب شده سطح 10 یخچال طبیعی در سراسر نیمکره شمالی از جمله کوه های آلپ در اروپا، گرینلند، سوالبارد و نواحی دوردست منطقه شمالی کانادا نمونه برداری کردند.
آن ها به طور میانگین ده ها هزار میکروب در هر میلی لیتر آب یافته اند و تخمین می زنند که بیش از صدهزار تُن باکتری در 80 سال آینده با ذوب یخچال های طبیعی آزاد شوند. آن ها یخچال های طبیعی منطقه هیمالیا و هندوکُش در آسیا را حساب ننموده اند. این مقدار معادل 650 هزار تُن کربن است که سالانه به رودخانه ها، دریاچه ها، آبدره ها (شاخابه باریک و ژرف از دریا که در خشکی پیش رفته باشد) و اقیانوس ها در سراسر نیمکره شمالی ریخته می گردد؛ اگرچه بستگی به سرعت ذوب یخچال ها و کاهش سرعت انتشار گازهای گلخانه ای دارد.
به گفته محققان تعداد میکروب های رها شده به سرعت آب شدن یخچال های طبیعی و مقدار گرمایش زمین بستگی دارد؛ اما حتی با گرمایش میانه هم حجم میکروب های رهاشده، انبوه است.
ارزیابی اثرات ذوب یخچال های طبیعی مملو از میکروب ها به تحقیقات بیشتری احتیاج دارد؛ اما نباید این هشدارها را ساده گرفت. احتیاج شدید انسان ها به آب و فعالیت های صنعتی بی وقفه، چرخه جهانی آب را به گونه ای تغییر داده است که ما تازه در حال درک آن هستیم. با درک بهتر این موضوع می توانیم تأثیرات تغییر اقلیم بر سطوح یخی و بیوژئوشیمی حوضه آبریز را بهتر پیش بینی کنیم.
5858
منبع: خبرآنلاین