جولان روبات های پستچی در شهر های هوشمند
به گزارش نوای پرنده پارسی، پاناسونیک که پیش از این روبات های پستچی خود را در خیابان های شهری هوشمند پایدار در ژاپن با نام Fujisawa) Fujisawa SST) مورد آزمایش قرار داده بود حالا قرار است وارد فاز تازه ای گردد.
این شهرهوشمند پایدار ژاپن با همکاری بخش خصوصی و دولتی ساخته شده و سبک زندگی و نحوه تعامل ساکنان این شهر با یکدیگر کاملاً دیجیتال و هوشمند است و دولت الکترونیک هم در این شهر به طور صد درصد اجرا می گردد به همین دلیل هم مراحل آزمایشی روبات های این شرکت در این شهر اجرا می گردد.
نخستین فاز از ورود روبات های پستچی به شهر هوشمند در ماه گذشته انجام شد و روبات های خودران پاناسونیک در سطح خیابان های شهر تردد کردند تا بسته ها را به دست مشتریانی برسانند که در کنار خیابان منتظر آنها بودند؛ حتی بعضی روبات هاهم در نقش پیک بازی کردند و غذاهای خریداری شده را از رستوران ها به دست خریداران رساندند که این فاز آزمایشی تا سرانجام ژانویه ادامه خواهد یافت. فاز دوم این مراحل آزمایشی نیز از ماه فوریه 2021 شروع خواهد شد و این روبات های بانمک علاوه بر خیابان ها می توانند در کوچه ها تردد نموده و مرسولات پستی یا خریدهای آنلاین و... را به درِ خانه های کاربران برسانند. به این ترتیب در فاز دوم آزمایش روبات های پاناسونیک، نحوه سرویس دهی آنها مورد آنالیز قرار می گیرد تا نقاط ضعف احتمالی آنها معین شده و نواقص موجود رفع گردد.
لازم به ذکر است که این روبات کاملاً مستقل است و می تواند در طول راستا خود از برخورد با هرگونه مانع احتمالی پرهیز کند البته این اتفاق در حال حاضر با یاری یک اپراتور می افتد. بدین معنا که یک اپراتور انسانی به عنوان هسته و مرکز فعالیت روبات در نظر گرفته می گردد و روبات از راه دور توسط این اپراتور مورد نظارت قرار می گیرد؛ در صورتی که روبات در جایی اشتباه کند یا نتواند از یک مانع معین عبور کند، اپراتور به یاری روبات می آید و عملاً مشکل را حل می نماید هرچند قرار است استقلال این روبات در آینده به جایی برسد که دیگر هیچ نیازی به پشتیبانی یا نظارت و کنترل از راه دور اپراتور انسانی وجود نداشته باشد.
محققان می گویند هر سفر این روبات ها تا یک ساعت می تواند طول بکشد و البته سرعت روبات ها تنها 4کیلومتر بر ساعت است. این شرکت در بیانیه ای عنوان نمود: با طراحی و ارائه روبات هایی با قابلیت ارسال کالا، این روبات ها می توانند در شرایطی همچون بحران کرونا بهترین دوست بشر باشند. مردم در طول قرنطینه و بحران کرونا بیشتر به خرید آنلاین روی آورده اند و ارسال کالاها یکی از چالش های اصلی به شمار می رود و این روبات ها می توانند کاملاً این مسائل را حل نمایند؛ درطول کرونا تعداد افراد شاغل در سرویس های ارسال کالا و پیک به نسبت رشد تقاضای مردم بسیار کم بود و همین امر دردسرهایی برای کمپانی ها ایجاد کرد، هرچند بعضی نگران این موضوع هستند که روبات ها در آینده می توانند چنین شغل هایی را از بشر بگیرند و به بیکاری پیک ها منجر شوند ولی موضوع این است که پیک ها می توانند با کسب مهارت های جدید در بخش نظارت بر روبات ها فعالیت داشته باشند و عملاً بیکار نمی شوند، تنها یک تغییر در شغل ایجاد خواهد شد.
ژاپن از ژوئیه 2020 طرح استراتژی رشد را در کشور کلید زده که تمرکز اصلی آن رویات های پستچی و پیک است؛ در این میان پاناسونیک یکی از کمپانی های فعال در این زمینه به حساب می آید که فعالیت های پژوهشی و بخش R&D آن توسط وزارت اقصاد و وزارت تجارت و صنعت ژاپن پشتیبانی می گردد. علاوه بر ژاپن، روبات های خودران پستچی در سال آینده در دو شهر در بریتانیا نیز فعالیت خواهند داشت و آمازون هم این فناوری را در ماه ژوئیه در شهرهای آتلانتا، فرانکلین و جورجیا امریکا به صورت آزمایشی به کار گرفت.
منبع: ایران آنلاین