با طرز تهیه کوکی هندوانه برای شب یلدا آشنا شوید
به گزارش نوای پرنده پارسی، خوراکی های شب یلدای خود را آماده نموده اید اما احساس می کنید هنوز جای یک خوراکی خالی است؟ اگر به کوکی ها علاقه دارید می توانید میز یا سفره یلدای خود را با کوکی هندوانه پُر کنید. طرز تهیه این کوکی آسان است و شما می توانید آن را در منزل با فر یا بدون فر تهیه کنید. تنها نکته مهم در تهیه کوکی هندوانه استفاده از رنگ خوراکی مرغوب است. برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه این کوکی یلدایی همراه ما باشید.

مطلب مرتبط: خوراکی های شب یلدا
کوکی هندوانه بدون فر
معمولا کوکی ها و کیک شب یلدا را در فر درست می نمایند. اما اگر به فر دسترسی ندارید نگران نباشید. برای تهیه کوکی هندوانه بدون فر به تابه ای با میزان متناسب با تعداد کوکی ها و کاغذ روغنی احتیاج دارید.
مواد لازم برای تهیه کوکی هندوانه بدون فر
عنوان | میزان |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکر | نصف پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
آرد | 1.5 پیمانه |
رنگ خوراکی سیز و قرمز | به میزان لازم |
کرمفیل یا سایر کرم های خوراکی | به میزان لازم |
مراحل تهیه کوکی هندوانه بدون فر
- با استفاده از همزن دستی یا چنگال تخم مرغ، شکر و وانیل را هم بزنید تا غلیظ و کرمی رنگ شوند. روغن مایع را آرام آرام به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب و سپس الک کنید. ترکیب آرد به مواد اضافه کنید و با دست ورز دهید.
- خمیر به دست آمده را به د قسمت مساوی تقسیم کنید. به نیمی از خمیر رنگ قرمز و به نیم دیگر آن رنگ سبز را اضافه کنید. ممکن است خمیر کمی چسبنده گردد که می توانید به آن میزانی آرد اضافه کنید.
- تابه تفلون خود را گرم کنید. می توانید برای جلوگیری از چسبیدن به کوکی ها به تابه از کاغذ روغنی بهره ببرید یا کف تابه را چرب کنید.
- میزانی از خمیر را جدا کنید و به شکل توپ های خیلی کوچک در آورید. توپک ها را با فاصله از یکدیگر درون تابه بچینید.
- برای جلوگیری از سوختن یا برشته شدن بیش از حد کوکی ها یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید و تابه را روی آن بگذارید. درب تابه را نیز بزنید. حدودا 20 دقیقه بعد کوکی ها می پزند.
- پس از سرد شدن کوکی ها، یک عدد کوکی سبز بردارید، روی آن میزانی کرمفیل یا خامه بریزید و کوکی قرمز را روی مواد بگذارید. اولین کوکی هندوانه ای شما آماده است. همین مرحله را تکرار کنید تا همه کوکی ها آماده شوند. نوش جان!
طرز تهیه کوکی هندوانه با فر
برای تهیه کوکی هندوانه ای مخصوص شب یلدا می توانید تنها کوکی های دو رنگ تهیه کنید. رنگ های سبز و قرمز نماد هندوانه یلدا هستند.
مواد لازم برای تهیه کوکی هندوانه با فر
عنوان | میزان |
آرد | 200 گرم |
نشاسته ذرت | 10 گرم |
شکر | 100 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 70 گرم |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
شیر | 20 گرم |
رنگ خوراکی قرمز و سبز | به میزان لازم |
پودر قند | به میزان لازم |
مراحل تهیه کوکی هندوانه با فر
- فر را روشن کنید تا گرم گردد. در این فاصله کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد. سپس شکر، کره و وانیل را، با دور تند همزن برقی، هم بزنید. تخم مرغ و شیر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- آرد، بیکینگ پودر و نشاسته ذرت را با یکدیگر ترکیب و سپس الک کنید. مخلوط آرد را به مواد قبلی اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
- مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. به بخشی از مواد رنگ قرمز و به بخش دیگر رنگ سبز اضافه کنید.
- خمیرها را یک ساعت در یخچال قرار دهید. این کار باعث از بین رفتن چسبندگی خمیر می گردد.
- کوکی ها را به شکل توپ های کوچک در آورید و در پودر قند بغلتانید.
- کاغذ روغنی را در سینی فر بگذارید و کوکی ها را روی آن بچینید. سینی را در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید. پس از حدود یک ربع کوکی های هندوانه ای شما آماده است. نوش جان!
طرز تهیه کوکی هندوانه با آیسینگ
آیسینگ ها یکی از برترین راه های تزیین انواع کوکی هستند. شما می توانید کوکی هندوانه ای ساده یا کوکی با آیسینگ هندوانه و انار را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه کوکی هندوانه با آیسینگ
عنوان | میزان |
آرد | 600 گرم |
کره | 300 گرم |
پودر قند | 200 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
سفیده تخم مرغ | 1 عدد |
پودر قند | 150 گرم |
اسانس وانیل | 1 قطره |
نشاسته ذرت | به میزان لازم |
آبلیموی تازه | 2 قطره |
مراحل تهیه کوکی هندوانه با آیسینگ
- ابتدا فر را روشن کنید تا گرم گردد. سپس کره و پودر قند را با همزن بزنید تا کمی سبک گردد. در ادامه تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب و سپس الک کنید. آرد را کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری یکدست داشته باشید. خمیر را با دست ورز دهید و سپس روی آن را پوشانده و در یخچال قرار دهید.
- پس از 1 ساعت خمیر را بین دو نایلون تمیز بگذارید و با وردنه آن را صاف کنید. خمیر را به صورت نیم دایره یا با قالب دلخواه خود برش دهید.
- کوکی ها را در فر با دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید. پس از 20 دقیقه و با طلایی شدن کوکی ها، آن ها را از فر بیرون بیاورید و پس از خنک شدن از سینی جدا کنید.
- سفیده تخم مرغ، آبلیمو و وانیل را با دور تند همزن هم بزنید تا کف کند. سپس پودر قند را به مواد اضافه کنید. غلظت تخم مرغ باید به میزان ای باشد که جای پرّه های همزن روی آن تعیین گردد.
- رنگ را به آیسینگ اضافه کنید. سپس آیسینگ را درون قیف بریزید و طرح دلخواه خود را روی کوکی ها در آورید.
سخن آخر؛ اگر در کنار انواع غذا و دسر شب یلدا می خواهید از خوراکی های فانتزی بهره ببرید، می توانید کوکی هندوانه ای را در منزل خود تهیه کنید. طرز تهیه کوکی هندوانه ای آسان است و شما بسته به شرایط خود می توانید آن را در فر یا بدون فر تهیه کنید. کوکی هندوانه با آیسینگ را می توان برای طولانی مدت و به عنوان یادگاری نگهداری کرد.
منبع: دیجیکالا مگ