آشنایی با خواص آب طالبی
به گزارش نوای پرنده پارسی، در کشور ما آب طالبی یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین آب میوه ها است، اما آیا تا کنون به غیر از طعم آن به خواص آب طالبی فکر نموده اید؟ آیا این آب میوه می تواند فوایدی برای بدن شما داشته باشد یا همین تنها فایده آن این است که طعم مناسبی دارد؟ در این مقاله خواص آب طالبی را همراه با روش تهیه آن با شما در میان می گذاریم.
آب طالبی می تواند فواید بسیاری برای بدن شما داشته باشد. این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی گوناگونی است که بدن انسان در طول روز به آن ها احتیاج دارد. در اینجا تعدادی از فواید آب طالبی را آنالیز می کنیم:
1. قند کم و کالری های گوناگون = کاهش وزندر ضمن اینکه طالبی حاوی کالری های گوناگون است (هرچند به میزان کم)، اما قند موجود در آن اندک است. به همین جهت طالبی برای حفظ سلامت مفید بوده و نیز می تواند در کاهش وزن تأثیرگذار باشد.
2. چربی میوآنزیتول = جلوگیری از بی خوابیطالبی سرشار از چربی (لیپید) میو آنزیتول است، بنابراین می تواند برای بی خوابی مفید باشد. به همین علت افرادی که برای خوابیدن دچار مشکل هستند، حتماً نوشیدن میزانی آب طالبی را امتحان نمایند.
3. پتاسیم = کاهش فشار خونمتعادل ساختن فشار خون یکی دیگر از خواص آب طالبی است. محتوای پتاسیم موجود در طالبی می تواند برای فرو نشاندن فشار خون بالا مورد استفاده قرار گیرد.
4. ویتامین ث = ایمنی بدناین ویتامین می تواند در بالا بردن ایمنی بدن نقش داشته باشد. پیشگیری از تجمع رسوبات در رگ های خونی، کاهش ضعف و خستگی و یاری به استحکام و تشکیل استخوان ها و دندان ها از جمله مهمترین خواص ویتامیت ث است.
5. ویتامین B9 = سلامت نوزادویتامین ب9 همان اسید فولیک است. این ویتامین می تواند برای جلوگیری از نقصانی های هنگام تولد در نوزادان مفید باشد. پیشگیری از بیماریهای قلبی و بروز سکته، جلوگیری از سفید شدن موها و مقابله با سرطان از مهمترین خواص اسید فولیک (ویتامین ب9) است.
6. آنتی اکسیدان بتا-کاروتن = سلامت چشماین آنتی اکسیدان می تواند احتمال ابتلا به آب مروارید را در افراد کاهش دهد. بتاکاروتن با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه می نماید؛ بنابراین نقش مهمی در جلوگیری از سرطان دارد.
دیگر خواص آب طالبیآب طالبی خواص دیگری نیز برای شما خواهد داشت که در اینجا چند نمونه از آن ها را نام می بریم:
جامعه سرطان آمریکا اعلام نموده است که طالبی می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
گرفتن آب طالبی می تواند در برطرف مسائل دستگاه گوارشی از قبیل یبوست مشکل گشا باشد.
کاهش احتمال ابتلای به سنگ کلیه
بی کلسترول
ارزش غذایی آب طالبییک دوم فنجان طالبی حاوی 25 کالری و کمتر از یک گرم فیبر غذایی است. آب طالبی نیز، مانند دیگر انواع میوه های مشابه، شاید میزان کالری فراوانی نداشته باشد، چون 90 درصد این میوه را آب تشکیل داده است. اما از سوی دیگر، آب طالبی حاوی ویتامین ها مواد معدنی متعددی از قبیل: پتاسیم، ویتامین c، نیاسین، ویتامین B6 و ویتامین A است. این میوه بعلاوه منبع مناسبی برای هر دو نوع فیبر حل شدنی و حل ناشدنی است.
دستور تهیه آب طالبیدر بخش های قبل خواص آب طالبی را مشاهده کردید، در اینجا قصد داریم چند روش تهیه آب طالبی با شما در میان بگذاریم. اما قبل از هر چیز یک توصیه: بهتر است به این نکته اشاره کنیم که معمولاً توصیه می گردد که این میوه را به تنهایی بنوشید، و آن را دیگر انواع میوه ها یا سبزیجات ترکیب نکنید. جالب توجه است اغلب مواد مغذی موجود در تمام انواع میوه ها هنگامی به برترین شکل ممکن به بدن شما می رسند که به تنهایی مصرف شده و مواد اضافی دیگری را همراه با آن ها مصرف نکنید. با این حال، دستورات تهیه بسیار خوشمزه و سالمی برای تهیه و ترکیب آب طالبی با دیگر میوه ها و سبزیجات وجود دارد که در ادامه به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم.
یکی دیگر از موارد جالب توجه در خصوص آب طالبی این است که می توانید از تمام قسمت های میوه استفاده کنید؛ هیچ لازم نیست پوست طالبی را دور بریزید. در واقع با دور ریختن پوست طالبی میزان فراوانی از مواد مغذی موجود در میوه را نیز دور ریخته اید. پس پوست طالبی را دور نریزید تا بتوانید از خواص فراوان موجود در آن نیز بهره های لازم را برده باشید. اما یک نکته را به یاد داشته باشید، در صورتی که قصد دارید در حد ممکن از طالبی استفاده کنید، و به ویژه اگر می خواهید از پوست آن نیز استفاده کنید، باید میوه های ارگانیک را بخرید؛ و نکته دیگر اینکه، چه میوه های ارگانیک مصرف کنید و یا غیر ارگانیک، نباید فراموش کنید که میوه را قبل از آغاز فرآیند آب میوه گیری کاملاً بشوئید.
طالبی را در قطعاتی به مقدار سر آب میوه گیری خود ببرید و آب میوه را بگیرید. آن را به محض تهیه بنوشید تا بیشترین خواص آب طالبی را به بدن خود رسانده باشید.
آب طالبی با دیگر میوه هاهمانطور که قبلاً هم اشاره شد، بهتر است آب هر میوه ای را به صورت جداگانه میل کنید؛ اما واضح است که روش های خوشمزه و سالم مختلفی برای تهیه و ترکیب میوه های گوناگون وجود دارند. در اینجا به چند نوع از تهیه آب طالبی همراه با میوه های دیگر اشاره می کنیم:
توت فرنگی و طالبییک چهارم طالبی
چهار عدد توت فرنگی بزرگ
خواص: میزان فراوانی منگنیز، ویتامین C و فیبر در توت فرنگی وجود دارد. بعلاوه، آب توت فرنگی می تواند از ایجاد جرم های ناسالم روی دندان جلوگیری کند.
پرتقال، دارچین و طالبییک چهارم طالبی
یک عدد پرتقال
میزانی دارچین
خواص: پرتقال یکی از سالم ترین میوه هایی است که می توان مصرف کرد، و گرفتن آب این میوه نمونه ای از فوایدی را که به سیستم ایمنی بدن می رساند، به شما نشان خواهد داد. دارچین هم متابولیسم بدن را تا مقدار ای بالا برده و احساس طعم خاصی را بدون هیچ کالری یا چربی و یا سدیمی به وجود می آورد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون