16 روش تشخیص میگو تازه ، مشخصات پا، پوست و چشم میگوی تازه

به گزارش نوای پرنده پارسی، میگوی تازه و سالم یکی از مفیدترین و خوشمزه ترین غذاهای دریایی جهان است که به شرط تازه بودن میگو، عطر و طعم فوق العاده ای داره. در ایالات متحده میگو به عنوان محبوب ترین غذای دریایی شناخته میشه و تنوع نحوه پخت و سرو کردن این غذای دریایی موجب شده تا حتی افرادی که علاقه ای به خوردن ماهی ندارن، هم از خوردن میگو لذت ببرن. میگوی ناسالم بوی بد و مزه نامطبوعی داره و خوردن آن می تونه سبب بروز مسمومیت غذایی بشه. اما مشخصات میگو تازه چیه و میگو تاریخ گذشته چه ویژگی هایی داره؟ در این مطلب از در مجله خبرنگاران می تونید با روش های تشخیص میگو سالم و تازه آشنا بشید.

16 روش تشخیص میگو تازه ، مشخصات پا، پوست و چشم میگوی تازه

روش های تشخیص میگو تازه و سالم

برای تشخیص میگو تازه و سالم فقط کافیه موقع خرید به ظاهر و بوی میگو توجه کنین. معمولاً میگوی تازه ظاهر متفاوتی نسبت به میگوی کهنه و خراب داره. به همین علت اگه نشونه های یه میگوی خوب رو بشناسین، می تونین میگویی باکیفیت و تازه تهیه کنین.

برای تشخیص میگو سالم و تازه اون رو بو کنین

میگوی تازه فقط یه بوی خیلی ملایم از دریا، نمک و جلبک دریایی داره. میگویی که بوی بد داره یا بوی تند ماهی می ده معمولاً تازه نیست. اگه میگو بوی آمونیاک یا سفیدکننده بده، به هیچ عنوان نخریدش. بعلاوه میگویی که بوی زننده و تند داره معمولاً کهنه و خراب شده. در واقع وقتی میگو بوی بد می ده، نشونه رشد باکتری ها توی اون هست و مصرفش می تونه باعث مسمومیت غذایی بشه.

طرز تهیه سمبوسه میگو به روش بندری

برای تشخیص میگوی سالم و تازه به آناتومی بدن میگو توجه کنین

میگوی تازه اصلاً شل و وا رفته نیست و وقتی لمسش می کنین حالت سفت و منسجم داره. میگویی که سالم باشه پوسته محکمی داره و پوست به خوبی به گوشت چسبیده، نه این که جدا شده یا لق باشه.

بعلاوه پوسته های میگوی سالم نباید ترک خورده، شکسته یا آسیب دیده باشن و وقتی بهش فشار ملایم می دین نباید آب پس بده. پوستی که حالت آبکی، شل یا لزج پیدا نموده معمولاً نشون می ده میگو تازه نیست.

در روش تشخیص میگو سالم و تازه، ظاهر پوست اهمیت زیادی داره، چون اولین نشونه کاهش کیفیت میگو همین از بین رفتن شفافیت، برق طبیعی و چسبندگی پوست به گوشتشه و در چنین شرایطی نباید از میگو استفاده کنین.

از مشخصات میگو تازه چشم های سالمه

اگه قصد دارین میگوی تازه بخرین، یک روش ظاهری تشخیص سالم بودن میگو اینه که حتماً موقع خرید به چشم های میگو هم توجه کنین. میگوهایی که چشم های براق، شفاف و باطراوت دارن معمولاً تازه تر هستن. اگه چشم ها کم رنگ شده باشن، فرو رفته باشن یا حالت خشک و کدر پیدا نموده باشن، نشونه کهنه بودن میگوئه.

خوبه بدونین که زمانی که تازه است خیلی بیشتره و میگوی کهنه یا تقلبی می تونه برای سلامتی مضر باشه، به همین دلیل دقت به نشونه های میگوی تازه موقع خرید اهمیت زیادی داره.

برای تشخیص میگوی سالم و تازه به تاریخ بسته بندیش توجه کنین

برای خرید میگوی تازه بسته بندی شده فقط به ظاهر و چشم هاتون اکتفا نکنین. یک روش تشخیص میگو سالم و تازه تاریخ بسته بندی اونه. معمولاً وقتی میگو فریز یا بسته بندی می شه، مقدار زیادی از بوی طبیعی اون از بین می ره و دیگه با بو کشیدن به راحتی نمی شه تازه بودن یا کهنه بودنش رو تشخیص داد. به همین دلیل خیلی مهمه که قبل از هر چیز به تاریخ فراوری و تاریخ انقضا روی بسته بندی دقت کنین.

اگه بیشتر از 3 تا 4 روز از تاریخ بسته بندی میگوی تازه مصرف ریخچالی گذشته باشه، معمولاً کیفیتش افت می کنه و دیگه می شه گفت تازه نیست و ارزش خرید نداره.

بعلاوه بهتره فاصله بین تاریخ فراوری و تاریخ انقضا طولانی نباشه، چون هر چی این بازه کوتاه تر باشه نشون می ده میگو تازه تر بسته بندی شده. اگه روی بسته تاریخ واضح، خوانا یا معتبر درج نشده یا اطلاعات ناقص به نظر میاد، بهتره از خرید اون بسته صرف نظر کنین.

برای تشخیص میگوی سالم و تازه به رنگ پوسته اش توجه کنین

رنگ میگوی تازه شفاف، براق و یکنواخته و پوسته اون حالت زنده و طبیعی داره. اگه روی بدنه میگو لکه های تیره، سیاه شدگی یا کدری دیدین، معمولاً نشونه کهنه بودن اونه. دقت کنین منظور از لکه های سیاه، خال ها یا خطوط طبیعی بعضی از انواع میگو نیست؛ بلکه سیاه شدن و کدر شدن پوسته ست که به علت موندگی و کاهش کیفیت ایجاد می شه.

کوچک شدن میگو هم معمولاً به خاطر خشک شدن آب داخل بافت و بدنه اونه، که همین موضوع باعث تیره شدن رنگ، از بین رفتن شفافیت و افت کیفیت ظاهری میگو می شه. چنین میگویی تازه نیست و ارزش خرید کمتری داره.

پوست میگوی تازه باید شفاف، تمیز و کمی براق باشه و روی اون لک های تیره، لکه های سفید غیرطبیعی یا کدرشدگی دیده نشه. اگه پوست میگو مات شده، رنگش به خاکستری کدر می زنه یا روی پوسته لکه و تغییررنگ وجود داره، معمولاً نشونه کهنگی یا نگهداری نامناسبه.

از مشخصات میگو تازه سر سالم اونه

سر میگوی تازه کاملاً به بدنش چسبیده و اتصال محکمی داره. وقتی میگو کهنه می شه، فرایند فساد معمولاً از ناحیه سر آغاز می کنه، چون مواد گوارشی داخل سر زودتر فاسد می شن و همین موضوع باعث شل شدن و لق شدن سر میگو می شه.

به همین دلیل در میگوی کهنه، سر به راحتی از بدن جدا می شه یا حالت افتاده پیدا می کنه. البته گاهی ممکنه در اثر جابجایی یا حمل ونقل، سر میگو از بدنش جدا شده باشه، اما به طور کلی میگوی تازه نباید سرِ جدا یا شل داشته باشه و اتصال سر به بدن باید سفت و طبیعی به نظر برسه.

طرز تهیه میگو پفکی به روش رستورانی

برای تشخیص میگو سالم و تازه به پاهای میگو هم توجه کنین

یک روش تشخیص میگوی تازه و سالم، توجه به پاهای میگوئه. پاهای میگوی تازه سالم، محکم و کاملاً به بدنش وصلن. اگه با انگشتتون پاهای میگو رو یه کم تکون بدین یا خم کنین، خیلی زود به حالت طبیعی برمی گردن و حالت فنری و انعطاف پذیر دارن. اما وقتی میگو کهنه می شه، پاها شل، آویزون و بی جون به نظر میان و وقتی تکونشون می دین دیگه به حالت اول برنمی گردن یا خیلی دیر برمی گردن.

این اتفاق به خاطر از بین رفتن رطوبت و آغاز فساد بافت میگوست. بنابراین اگه دیدین پاهای میگو لق شده یا انعطاف خودش رو از دست داده، بهتره از خرید اون میگو صرف نظر کنین.

میگوی تازه رو بعد از پخت هم میشه تشخیص داد

برای انتخاب میگو فقط به زمان خرید محدود نشین و بدونین که بعد از پخت هم تا حدی می شه به تازه بودن میگو پی برد. میگوی تازه وقتی پخته می شه، رنگش صورتیِ شفاف و یکنواخت درمیاد و گوشتش ظاهر خوش رنگ و اشتهابرانگیزی داره.

هر چی میگو کهنه تر باشه، بعد از پخت رنگش کدرتر می شه و صورتیِ زنده رو نداره؛ بعضی وقت ها هم متمایل به خاکستری یا سفید بی روح درمیاد که نشونه افت کیفیته.

علاوه بر رنگ، بافت گوشت هم خیلی مهمه. میگوی تازه بعد از پخت سفت و در عین حال نرم و آبداره، اما میگوی کهنه معمولاً یا خیلی لاستیکی و سفت می شه یا حالت خشک و بی کیفیت پیدا می کنه. پس اگه بعد از پخت دیدین رنگ میگو صورتی واضح نیست و بافتش هم دلچسب نیست، می شه گفت میگو تازه نبوده و کیفیت پایینی داشته.

برای تشخیص میگو تازه و سالم به استحکام بدنه میگو توجه کنین

میگوی تازه پوست و گوشتی انعطاف پذیر و سفت داره. وقتی با انگشت به بدنه یا گوشت میگو یه فشار ملایم وارد می کنین، باید فوراً به حالت اول برگرده و اثری از فشار روی اون باقی نمونه. این خاصیت نشون می ده بافت میگو هنوز سالمه و آب طبیعی داخل گوشتش حفظ شده.

اما اگه بعد از فشار دادن، جای انگشت روی گوشت میگو فرو رفته بمونه یا دیر به حالت اولیه برگرده، یعنی بافتش شل شده و رطوبت طبیعی خودش رو از دست داده. این حالت معمولاً به خاطر موندگی و آغاز فساد ایجاد می شه و نشون می ده میگو تازه نیست. چنین میگویی بعد از پخت هم معمولاً بافت خوبی نداره و خیلی لاستیکی می شه یا برعکس، خشک و بی کیفیت درمیاد.

شرایط نگهداری میگو در فروشگاه؛ عامل مهم در حفظ تازگی و کیفیت

در به این نکته توجه کنید که حتی اگه میگو ذاتاً تازه صید شده باشه، ولی شرایط نگهداری در فروشگاه مناسب نباشه، خیلی زود کیفیتش رو از دست می ده. دما، نحوه چیدمان، بسته بندی و زمان موندن میگو در یخچال یا فریزر فروشگاه، همگی نقش مهمی در سالم موندن یا فاسد شدن میگو دارن و نباید نادیده گرفته بشن.

دمای نگهداری میگو در فروشگاه

میگو باید همواره در دمای نزدیک به صفر و ثابت نگهداری بشه. نوسان دما، حتی برای مدت کوتاه، باعث تسریع فساد و از بین رفتن بافت میگو می شه. فروشگاه هایی که مرتب درِ یخچال های ویترینی شون باز و بسته می شه یا دماشون تنظیم نیست، ناخودآگاه میگوی بی کیفیت تحویل مشتری می دن.

نحوه چیدمان و تماس با هوا

میگویی که بدون پوشش مناسب یا روی هم انباشته شده باشه، سریع تر رطوبت خودش رو از دست می ده و خشک می شه. تماس مستقیم با هوا باعث تیره شدن رنگ، شل شدن بافت و کاهش تازگی میگو می شه. چیدمان اصولی و استفاده از ظروف دربسته یا یخ مناسب، یکی از مهم ترین روش های تشخیص میگو تازه و سالم در فروشگاه به حساب میاد.

یخ زدگی و آب شدن های متوالی میگو

اگه میگو چند بار یخ زده و دوباره آب شده باشه، بافتش تخریب می شه و کیفیتش به شدت پایین میاد. این نوع میگو معمولاً بعد از پخت لاستیکی یا بیش از حد نرم می شه. ظاهر سالم همواره به معنی تازگی نیست و یخ زدایی غیراصولی یکی از دلایل اصلی افت کیفیت میگو در فروشگاه هاست.

مدت زمان ماندن میگو در ویترین فروشگاه

هر چقدر میگو زمان بیشتری در ویترین بمونه، حتی اگر سرد نگهداری بشه، احتمال افت کیفیتش بیشتر می شه. میگوی تازه باید سریع عرضه بشه و موندن طولانی مدت باعث نزدیک شدن اون به حالت میگو تاریخ گذشته می شه، حتی اگه تاریخ روی بسته هنوز نگذشته باشه.

بهداشت محیط و تجهیزات فروشگاه

رعایت نکردن بهداشت در یخچال ها، ظروف نگهداری و ابزار تماس با میگو، می تونه باعث انتقال باکتری و سرعت گرفتن فساد بشه. فروشگاهی که بوی نامطبوع، آب جمع شده یا ظاهر کثیف در بخش محصولات دریایی داره، جای مطمئنی برای خرید میگو نیست، حتی اگه ظاهر میگو در نگاه اول سالم به نظر برسه.

ماندگاری میگو چقدره؟

ماندگاری میگو و تازگی میگو به عوامل مختلفی مثل مقدار میگو، نوع اون و این که با پوست نگه داری می شه یا بدون پوست بستگی داره. معمولاً میگوهای ریزتر یا بدون پوست زودتر کیفیتشون رو از دست می دن. به طور کلی میگوی خام با پوست رو می تونین 1 تا 2 روز داخل یخچال نگه دارین، به شرطی که کاملاً تازه باشه و داخل ظرف دربسته قرار بگیره.

میگوی پخته شده موندگاری بیشتری داره و می تونین اون رو 3 تا 4 روز در یخچال نگه داری کنین، فقط بعد از خنک شدن سریع داخل ظرف دربسته بذارین. هم میگوی خام و هم میگوی پخته رو می تونین 2 تا 3 ماه داخل فریزر به صورت منجمد نگه دارین و حواستون باشه از یخ زدایی و فریز دوباره پرهیز کنین چون کیفیت و طعم میگو رو پایین میاره.

آیا میگوهای یخ زده تازه هستند؟

بیشتر میگوها بلافاصله بعد از صید، منجمد می شن تا تازگی و کیفیتشون حفظ بشه. در واقع خیلی وقت ها میگوهایی که به نام میگوی تازه و منجمد نشده می خرین، یک بار منجمد شدن و بعد از ذوب شدن به فروش رسیدن.

به همین علت میگوهای یخ زده ای که توی فروشگاه ها عرضه می شن هم می تونن گزینه مناسبی برای خرید باشن، چون درست بعد از صید منجمد و بسته بندی شدن و در صورت نگهداری اصولی، هم سالم می مونن و هم طعم و کیفیت خوبی دارن.

اگه میگوی یخ زده خریدین، بهتره یک شب قبل بذارینش داخل یخچال یا روی پیشخوان آشپزخونه تا یخش به آرومی و کامل باز بشه. میگویی که یخش آب شده رو باید حداکثر تا 24 ساعت بپزین، چون نگه داشتن طولانی ترش باعث افت کیفیت و احتمال فاسد شدن می شه

چرا بهتره میگو را با پوست خریداری کنین؟

وقتی میگو پوستش کنده می شه، عملاً بخش مهمی از نشانه های ظاهری که باهاشون تازگی رو تشخیص می دن از بین می ره. پوست میگو یکی از اصلی ترین معیارها توی روش های تشخیص میگو تازه و سالمه، چون باید سفت، براق و محکم به گوشت چسبیده باشه. وقتی پوست جدا شده باشه، دیگه نمی شه چسبندگی پوست به گوشت، شفافیت طبیعی، یکنواختی رنگ و حتی سفتی واقعی بافت رو درست آنالیز کرد.

از طرفی میگوی پوست کنده سریع تر در تماس با هوا رطوبتش رو از دست می ده، زودتر بو می گیره و امکان تشخیص بوی طبیعی دریا از بوی نامطبوع هم سخت تر می شه. به همین علت ممکنه میگویی که ظاهرش هنوز قابل قبوله، در واقع کیفیت اولیه رو از دست داده باشه یا حتی در دسته میگو تاریخ گذشته قرار بگیره بدون این که نشونه های واضحی داشته باشه.

برای همین بهتره میگو رو یا با پوست یا به صورت منجمد بخرین. اگه تمیز کردن میگو براتون سخته، می تونین موقع خرید از فروشنده بخواین همون جا پوستش رو جدا کنه، اما سراغ میگوهای تازه ای که از قبل پوستشون کنده شده و مدتی از این کار گذشته نرین، چون امکان تشخیص سالم بودنشون خیلی محدود می شه.

برترین روش های پاک کردن و رگ گیری میگو

روش های تشخیص میگو دریایی از میگو پرورشی

میگوی دریایی توی آب شور دریا زندگی می کنه و این که چرا میگو شورِ، به خاطر همین آب شور دریاست. طبیعیه که میگوی دریایی نسبت به میگوی پرورشی خواص و ارزش غذایی بیشتری داره و به همین علت آشنا بودن با تفاوت های میگوی دریایی و پرورشی یاری می کنه بتونین میگوی باکیفیت تری بخرین و در تشخیص میگو سالم و تازه بهتر عمل کنید.

  • میگوی دریایی فقط یه رگ روی پشت خودش داره، اما میگوی پرورشی دو تا رگ داره؛ یکی روی پشت و یکی زیر شکم. رگ میگوی دریایی شفاف و روشنه و برای برداشتنش باید کمی دقت کنین.
  • میگوی دریایی معمولاً هم توی مقدار های درشت پیدا می شه هم ریز، اما میگوی پرورشی اغلب همگی سایز مشابهی دارن.
  • رنگ بدن میگوی دریایی بیشتر صورتی و نارنجیه، ولی میگوی پرورشی معمولاً رنگ سبز زیتونی یا خاکستری داره.
  • بدن میگوی دریایی حالت شیشه ای و تلق مانند داره، اما میگوی پرورشی کمی کدره.

خطرات استفاده از میگو تاریخ گذشته و ناسالم

مسمومیت با میگو یکی از خطرناک ترین نوع های مسمومیت غذاییه، به همین دلیل دقت کردن موقع خرید میگوی تازه و آشنایی با روش تشخیص میگو تازه و سالم می تونه جلوی خیلی از خطرات بعدی رو بگیره.

برای پخت میگو باید بدونین چه میگویی بخرین و با روش های تشخیص میگوی سالم و تازه خوب آشنا باشین، وگرنه بهتره سراغ میگوی منجمد و تمیزشده با تاریخ روز برین. برای این کار هم حتماً سعی کنین میگو رو از فروشگاه های معتبر و مطمئن بخرین.

  • مصرف میگو تاریخ گذشته می تونه باعث مسمومیت شدید غذایی با علائمی مثل تهوع، استفراغ و اسهال بشه.
  • میگوی ناسالم زمینه رشد باکتری های خطرناک مثل سالمونلا و ویبریو رو فراهم می کنه که باعث عفونت گوارشی می شن.
  • بعضی سموم ایجادشده در میگوی فاسد با پخت از بین نمی رن و بعد از مصرف واکنش های شدید ایجاد می کنن.
  • خوردن میگو فاسد می تونه واکنش های آلرژیک رو تشدید کنه و باعث خارش، کهیر یا تورم بشه.
  • در بچه ها، سالمندان و خانم های باردار خطر بستری شدن و عوارض جدی تر وجود داره.
  • میگوی پوست کنده تاریخ گذشته خیلی سریع تر آلوده می شه و ریسک مسمومیتش بالاتره.
  • نگهداری نامناسب میگو می تونه باعث آسیب شدید به دستگاه گوارش و کم آبی بدن بشه.

سوالات متداول در خصوص روش های تشخیص میگو سالم و تازه

از کجا بفهمیم میگو تازه و سالمه؟

میگوی تازه بوی ملایم دریا یا نمک می ده، بدنش شفافه، بافتش سفته و وقتی با انگشت فشارش می دین سریع به حالت اول برمی گرده.

از کجا بفهمیم میگو خراب شده؟

اگه میگو بوی تند، ترش یا شبیه آمونیاک بده، بافتش شل و لزج باشه یا رنگش کدر و لکه دار شده باشه، یعنی میگو خراب شده و نباید مصرفش کنین.

پوست میگو چه نقشی توی تشخیص تازگی داره؟

پوست میگوی تازه براقه و کاملاً به بدن چسبیده، ولی توی میگوی ناسالم شل می شه یا راحت از گوشت جدا می شه.

چشم های میگو نشونه تازگی اون هستن؟

چشم های میگوی تازه شفاف، برجسته و براقه، اما اگه کدر یا فرو رفته باشه می تونه نشونه کهنگی یا فساد باشه.

رگ پشت میگو چی رو نشون می ده؟

رگ پشت میگوی تازه شفاف و تمیزه، ولی اگه خیلی تیره یا پخش شده باشه می تونه نشونه نگهداری نامناسب باشه.

بافت میگو موقع لمس چه اهمیتی داره؟

میگوی تازه حالت فنری داره و لیز نیست، ولی میگوی ناسالم معمولاً نرم، شل یا لزجه.

میگوی منجمد سالم رو چطور تشخیص بدیم؟

میگوی تازه بوی بد نمی ده، بیش از حد یخ زده یا به هم چسبیده نیست و تاریخ مصرف و محل فروشش مشخصه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 آذر 1404 بروزرسانی: 26 آذر 1404 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 8010

به "16 روش تشخیص میگو تازه ، مشخصات پا، پوست و چشم میگوی تازه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "16 روش تشخیص میگو تازه ، مشخصات پا، پوست و چشم میگوی تازه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید