پولیپ بینی، خوش خیم و قابل درمان
به گزارش نوای پرنده پارسی، پولیپ ها در بینی در نتیجه رشد مخاط ملتهبی که درون حفره بینی و سینوس ها را فرش می نماید، شکل می گیرد. این زوائد به شکل توده های نرم و بدون درد خود را نشان می دهد که بدخیم نیستند.

شکل و قوام آنها را می توان به بادکنک شفاف پر از آبی تشبیه کرد که گاه مانند خوشه انگور دور هم تجمع پیدا می نمایند و باعث انسداد راه تنفس از بینی و مختل شدن حس بویایی می شوند.
مقصر اصلی در ایجاد پولیپ ها، التهاب مزمن بینی و سینوس هاست. این التهاب مزمن می تواند در زمینه آسم و آلرژی، سینوزیت مکرر، حساسیت های دارویی، بیماری های نقص ایمنی یا اختلالات مژکی راه تنفسی رخ دهد. پولیپ ها تا وقتی کوچک هستند علائم کمی ایجاد می نمایند و بسیار شایع است که با درمان کوچک شوند و در صورت ادامه ندادن درمان مناسب عود نمایند.
پولیپ بینی در بزرگسالان شایع تر است و چنانچه کودکی به خصوص زیر 13 سالگی دچار پولیپ بینی گردد باید بیماری های مختلف سیستم ایمنی، بیماری عرق و اختلالات مژکی در وی رد گردد. درمان پولیپ بینی بستگی به شدت و حدت آن متفاوت است. اما اغلب ضروری است ابتدا با یاری جراحی آندوسکوپیک سینوس، پولیپ ها کامل خارج شوند و دهانه همه سینوس ها باز گردد و در ادامه درمان دارویی حتما ضروری است و فرد اغلب سال ها به مراقبت و نظارت پزشک احتیاج دارد.
از علائم و نشانه های سینوزیت مزمن همراه با پولیپ می توان به این موارد اشاره نمود: گرفتگی مداوم بینی و تنفس دهانی، آبریزش بینی، احساس احتقان و فشار مداوم در صورت، خلط پشت حلق، اختلال بویایی، درد صورت یا سردرد، احساس درد و فشار روی دندان های فوقانی.
روش تشخیص پولیپ و تایید آن شامل معاینه پزشک و در صورت لزوم آندوسکوپی بینی است که به دنبال آن برای آنالیز میزان گسترش پولیپ و سینوزیت، سی تی اسکن سینوس انجام می گردد. در مواردی ممکن است پولیپ بینی همراه با سینوزیت قارچی باشد که درمان وسیع جراحی در خط اول ضروری است.
دکتر مهتاب ربانی اناری - متخصص گوش وحلق وبینی / روزنامه خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاینپری ها: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری