نغمه فراوری در تار و پود صنعت نساجی کشور

به گزارش نوای پرنده پارسی، صنعت نساجی به عنوان یک صنعت مادر، نقش بسیار مهم و اساسی در اقتصاد دارد؛ چرا که از زمان های گذشته پوشاک و پارچه از نیازهای اولیه انسان ها بوده است.

نغمه فراوری در تار و پود صنعت نساجی کشور

به گزارش خبرنگار از ، در شرایطی که انتظار می رود بازار پارچه به واسطه حمایت از فراوری ایرانی در دست خودمان باشد، اما با قرارداد های نابجا این بازار اکنون تبدیل به دروازه هایی برای ورود پارچه های ترکی شده است.

رویای جایگزین شدن ترک ها به جای چینی ها مساله ای است که اکنون در ذهن کشور همسایه پرورانده می گردد تا تمام رشته های فراوری ملی پنبه گردد.

ترک ها در پوشش سرمایه گذاری در حال حرکتی آرام برای تصاحب بازار ایران هستند و رشته هایی از صنایع را برای سرمایه گذاری انتخاب نموده اند که ایرانی ها قبلا میلیارد ها دلار در آن سرمایه آورده اند.

در این شرایط سیاست های غلط دولت باعث شده نه تنها بازار پوشاک ایران سهم صادراتی خود را از دست بدهد، بلکه در بخش فراوری نیز 65 درصد از بازار داخلی خود را به کالا های وارداتی واگذار کند.

  • گره گشایی از تار و پود بزرگترین کارخانه فراوری موکت کشور
  • فراوری 9.4 میلیون مترمربع چادرمشکی در شهرکرد
  • مالیات بر ارزش اضافه نموده صنعت نساجی کاهش می یابد

یکی از بزرگترین سرمایه هایی که دولت ترکیه اکنون برای آن برنامه ریزی های زیادی نموده است، برنامه ریزی هایی که در راستای حضور در بازار پوشاک ایران و بدست آوردن سهم و صندلی ثابت در این بازار است.

دولت ترکیه طی چند دهه گذشته سیاست های حمایتی مناسبی را برای توسعه فراوری پوشاک اتخاذ و اجرا نموده که نتیجه این حمایت ها رشد و شکوفایی صنعت پوشاک در این کشور بوده است.

ترکیه تقریبا پای خود را به جای جای بازار ایران باز نموده است و با برنامه ای که برای خود در سند چشم اندازشان ترسیم نموده اند، می خواهند بازار ما را به تسخیر خود درآورند.

البته پیش از این هم به صراحت برنامه خود برای تصاحب بازار های منطقه را اعلام نموده بودند و بار ها رئیس جمهور این کشور نیز، حمایت علنی خود را از فراورینمایندگانی که در خارج از مرز های ترکیه، اقتصاد این کشور را توسعه دهند، اعلام نموده بود.

حالا قاچاق کالا های ترک است که در بازار های ایران جولان می دهد و به دلیل استقبال زیادی که می گردد، راه نفس فراورینمایندگان ایرانی را بسته است، چرا که مسائل و ضعف صنعت پوشاک ایران امری است که نمی توان آن را انکار کرد و نیز برنامه ریزی سایر کشور ها برای بهره برداری حداکثری از شرایط و ضعف فعلی کشور ما نیز حقیقتی روشن است که به این مساله دامن می زند.

واردات بی رویه پارچه، صنعت نساجی را با رقیب قدرت مندی روبرو کرد که در نهایت پارچه های وطنی را بر زمین زد.

صنعت نساجی شامل همه مراحل فراوری الیاف، تبدیل الیاف به نخ، تبدیل نخ به پارچه و نیز شامل فرآیند های تکمیلی صورت گرفته بر روی پارچه مانند رنگرزی و چاپ می گردد.

اگر چه صنعت نساجی در ابتدا تنها محدود به فراوری نخ بود، ولی به مرور زمان انواع پوشاک و منسوجات را شامل شد.

هم اکنون تعداد قابل توجهی مجتمع فراوری نخ در ایران در حال فعالیت هستند، از جمله مجتمع نساجی بروجن در استان چهارمحال و بختیاری.

امین صلابت سرپرست معاونت امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: مجتمع نساجی نگین بروجن یکی از پنج واحد فعال استان است.

او اضافه نمود: سالانه در استان چهارمحال و بختیاری 100 هزار تن نخ فراوری می گردد که مجتمع نساجی بروجن 50 هزار تن آن را بر عهده دارد.

صلابت اضافه نمود: با وجود مجتمع نگین که یکی از بزرگترین واحد های فراوری نخ در کشور است و چهار واحد فعال دیگر در استان، به زودی چهارمحال و بختیاری به قطب نساجی کشور تبدیل خواهد شد.

مجتمع نساجی بروجن متشکل از شرکت های نساجی نگین بروجن، رنگین نخ نگین بروجن، پلی بهریس آفاق بروجن و ایلیا نساج مهتاب ایرانیان، با هدف فراوری انواع نخ های فیلامنت پلی استر جهت تأمین احتیاج تمامی صنایع نساجی بیش از سه دهه پیش تأسیس شد.

اخوان مدیرعامل مجتمع نساجی نگین بروجن گفت: این مجتمع با بهره مندی از برترین تکنولوژی روز جهان (تکنولوژی سال 2018 بارمگ آلمان و وایندر WINGS میکروفیلامنت با DPF 0/3) می تواند انواع نخ های فیلامنت پلی استر را با کیفیت و تنوع بالا جهت تضمین صنایع پایین دستی فراوری کند.

او اضافه نمود: این مجتمع با رویکرد کار تیمی و همچنین با به کارگیری کارشناسان متخصص و مجرب داخلی و خارجی قابلیت فراوری انواع نخ های فیلامنت پلی استر را دارد.

اخوان اضافه نمود: در اولین شرکت نخ های poy یا همان نخ های نیمه آرایش یافته فراوری می گردد و این امر باعث ازدیاد طول در محصول فراوریی می گردد که می توان آن را بعنوان ماده اولیه (محصول بالادستی) جهت فراوری نخ های DTY و ATY استفاده کرد.

او ادامه داد: در دومین شرکت نخ FDY و DTY با اعمال کشش و حرارت روی نخ POY طی فرآیند خاص تک مرحله ای یا دو مرحله ای فراوری می گردد که این نخ به عنوان ماده اولیه جهت فراوری نخ تابیده بوده و خود نیز بطور مستقیم در بافندگی مصرف دارد.

اخوان گفت: شرکت نساجی نگین بروجن زیر مجموعه مجتمع نساجی بروجن با استفاده از مدرن ترین ماشین آلات فراوری FDY قابلیت ارائه انواع نخ FDY را در رنگ و نمره متنوع دارد.

او اضافه نمود: در سومین شرکت هم با در اختیار داشتن تکنولوژی رنگرزی از کمپانی Galvaning ایتالیا توان رنگرزی و ارائه انواع نخ رنگی DTY و ATY در طیف گسترده ای از رنگ ها حتی متناسب با سفارش مشتری با کیفیتی متمایز وجود دارد.

او ادامه داد: نخ فراوریی مجتمع ما در قطب های اصلی نساجی کشور مصرف می گردد، در اصفهان از نخ ما برای فراوری پارچه، در کاشان برای فراوری فرش، در تبریز برای فراوری حوله، در یزد برای فراوری رومبلی و در قم و تهران برای فراوری انواع لباس ها استفاده می گردد.

ضیایی مدیر مجتمع نساجی بروجن گفت: با توجه به تحریم های موجود ما بحث توسعه را کنار نگذاشتیم و توانستیم دستگاه های خطوط توسعه مجتمع را وارد کنیم.

او اضافه نمود: ابتدا قرار بود نیرو هایی از کشور چین برای نصب این دستگاه ها به استان چهارمحال و بختیاری سفر نمایند که به دلیل شیوع کرونا ویروس این سفر لغو شد.

ضیایی اضافه نمود: مهندسین ایرانی دست روی دست نگذاشتند و خودشان اقدام به راه اندازی و نصب این دستگاه نموده اند که با راه اندازی آن فراوری نخ در این مجتمع سرعت بیشتری می یابد.

جالب است بدانید که ترکیه که خودش ششمین صادر نماینده منسوجات در جهان است نخ مورد احتیاجش را از مجتمع نساجی بروجن تأمین می نماید و این مجتمع تنها به دلیل نبود ماشین های بافت نخ فراوریی خود را به ترکیه می فروشد.

زمانی مدیر واحد کنترل کیفی مجتمع نساجی بروجن گفت: در این مجتمع روزانه 30 تن نخ به سه صورت کارتنی، پالت و فله ای بسته بندی و به کارخانه های مختلف در سراسر کشور ارسال می گردد.

او اضافه نمود: اگر ما در این مجتمع دستگاه های بافت هم داشته باشیم خیلی از هزینه ها کاهش می یابد و مستقیم نخ فراوریی را به پارچه تبدیل خواهیم کرد.

اخوان مدیرعامل مجتمع نساجی بروجن هم گفت: اگر مسئولین کشورمان به جای صادرات نخ ماشین بافت وارد نمایند ما در فراوری پارچه خودکفا خواهیم شد و حتی توان صادرات به دیگر کشور ها را هم داریم.

هرچند صنعت نساجی و پوشاک کشور دارای مزایای بی شماری است، اما برای بهبود و پیشرفت این صنعت و همگام شدن آن با استاندارد های جهانی باید بعضی از موارد را مد نظر قرار داد.

مواردی که امروزه کمتر مد نظر قرار گرفته و به همین دلیل این صنعت که سابقه ای چند هزار ساله دارد هنوز نتوانسته آنچنان که باید صندلی خود را در جهان پیدا کند، توجه صنایع نساجی و پوشاک به سلیقه بازار های جهانی، ایجاد برند و حمایت از برند های موجود، افزایش کیفیت فراوریات نساجی و پوشاک و توجه به استاندارد های بین المللی، استفاده از تکنولوژی و ماشین آلات به روز در صنعت نساجی و پوشاک کشور، جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال دانش و مهارت، از جمله اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد تا شرایط برای رسیدن به صندلی اصلی این صنعت فراهم گردد.

ف

پری ها: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 5081

به "نغمه فراوری در تار و پود صنعت نساجی کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نغمه فراوری در تار و پود صنعت نساجی کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید