نبود الگویی ایده آل برای ساعت بدن
به گزارش نوای پرنده پارسی، زنگ ساعتتان را دوباره تنظیم کنید: نتایج مطالعه ای مشترک از دانشگاه کلرادو بولدر و موسسه تحقیقاتی براد وابسته به دانشگاه های ام آی تی و هاروارد، نشان می دهد یک ساعت زودتر بیدار شدن نسبت به زمانی که معمولا از خواب بیدار می شوید می تواند خطر ابتلا به افسردگی را تا 23 درصد کاهش دهد. طبق این مطالعه هر یک ساعتی که زودتر بیدار شوید، این مزیت بیشتر خواهد شد.
از سوی دیگر نتایج این تحقیق گویای آن است که کرونوتایپ chronotype (تمایل فیزیولوژیک انسان ها برای ترجیح صبح یا شب) با خلق در ارتباط است. به عنوان مثال، احتمال اینکه جغد های شب به افسردگی مبتلا شوند دو برابر پرندگان صبحگاهی است.
به گفته سلین وتر، محقق و استادیار فیزیولوژی تلفیقی دانشگاه کلرادو بولدر، چند شرح قابل قبول برای رابطه میان کرونوتایپ و خلق انسان ها وجود دارد. پرندگان صبحگاهی بهتر می توانند با برنامه معمول کار-استراحت خود را هماهنگ نمایند، در حالی که ممکن است جغد های شب برای سازگاری با آن موقع سخت تری را سپری نمایند.
از قضا، نویسندگان مطالعه جدیدی در بریتانیا، که نتایج آن نشان می دهد یک ترجیح ژنتیکی برای زودتر بیدار شدن افراد را در برابر افسردگی محافظت می نماید و تندرستی را بهبود می بخشد، می گویند ناهماهنگی شبانه روزی، که به اندازه ناهماهنگی برنامه روزانه ما با ساعت داخلی ما اشاره دارد، توجیه بالقوه ای برای این مساله است که تمایل به ناهماهنگی در افراد عصرگاهی بیشتر است.
به گفته وتر، به لحاظ فیزیولوژیک افرادی که زودتر بیدار می شوند بیشتر و زودتر در معرض نور قرار می گیرند، و این مساله می تواند در تندرستی آن ها تاثیرگذار باشد: کرونوتایپ امری ژنتیک در افراد است، ولی کار هایی وجود دارند که می توانید ساعت بدنتان را مدیریت نموده و زودتر بیدار شوید.
نور یکی از چیز هایی است که باید به آن توجه کنیم؛ بنابراین کوشش کنید روزهایتان را روشن نگاه دارید (کوشش کنید صبح ها را در بیرون از خانه باشید) و شب هایتان را تاریک کنید. به علاوه استفاده از وسایل الکتریکی را قبل از رفتن به رختخواب به حداقل برسانید.
ورزش کردن زودهنگام در روز می تواند سیگنال هایی را که به بدنتان می گوید این زمان بیدار شدن و به تختخواب رفتن است تقویت می نماید؛ و در آخر، از خوردن میان وعده های شبانه پرهیز کنید، چراکه می تواند گوارش و در نتیجه خوابتان را تحت تاثیر قرار دهد.
ولی به خاطر داشته باشید که هیچ زمان ایده آلی برای به رختخواب رفتن یا بیدار شدن وجود ندارد. به گفته وتر، بعید است یک زمان خواب که برای همه برترین است وجود داشته باشد، و بیشتر احتمال وجود یک محدوده زمانی وجود دارد. ولی مدت زمان بهینه خواب برای بزرگسالان بین 7 تا 9 ساعت در شب است.
برای مطالعه وتر، پژوهشگران از داده های دی ان ای 840 هزار نفر شرکت نماینده در تحقیق و پایگاه داده زیست پزشکی UK Biobank بهره برده اند. این داده ها بر اساس پرسش نامه و مانیتور های پوشیدنی جمع آوری شده اند.
این مطالعه موضوع خواب زدگی اجتماعی را نیز مورد نظر قرار داده است؛ که طبق آن، می توان فشار های اجتماعی را به این صورت معنی کرد که پرندگان صبحگاهی ممکن است مجبور شوند برای معاشرت کردن در طول تعطیلات عصر ها بیشتر بیدار بمانند، همان طور که جغد های شب مجبورند در طول هفته برای کار زودتر از خواب بیدار شوند. خواب زدگی اجتماعی می تواند با نگاه به تفاوت در ساعات خواب بین روز های کاری و زمان های آزاد محاسبه گردد.
مترجم: سارا بنی صدر- دنیای اقتصاد
منبع: فرارو