طرز تهیه نخود پلو ترکی به روش استانبولی با گوشت مرغ
به گزارش نوای پرنده پارسی، نخود پلو ترکی یا همان پلو نخود معروف استانبول، یکی از غذاهای محبوب ترکیه است که به علت طعم ملایم و بافت نرم مرغ ریش ریش و نخود پخته، جایگاه ویژه ای در سفره ها دارد. این غذا هم به عنوان وعده اصلی خانوادگی و هم برای مهمانی ها مناسب است و با ادویه های سبک و عطری خاص، تجربه ای متفاوت از پلو را برای شما رقم می زند.در ادامه با طرز تهیه نخود پلو ترکی آشنا خواهیدشد و به راحتی می توانید آن را درست کنید. ناگفته نماند با توجه به ذائقه تان می توانید طرز تهیه نخود پلو با مرغ به روش ایرانی را در خبرنگاران مطالعه کنید.

- برنج 3 پیمانه
- نخود پخته 1 پیمانه
- مرغ سینه یا ران 350 گرم
- پیاز 1 عدد میانه
- روغن مایع یا کره به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- آب مرغ به میزان لازم
مراحل طرز تهیه نخود پلو ترکی
مرحله اول: پخت نخود
در طرز تهیه نخود پلو ترکی، ابتدا نخود آبگوشتی را از شب قبل با کمی نمک در آب بخیسانید تا نرم تر و خوش هضم گردد. سپس آن را در قابلمه ای جداگانه بریزید و با میزان کافی آب بپزید تا کاملا نرم گردد. اگر بخواهید زمان پخت کوتاه تر گردد، می توانید از زودپز بهره ببرید. این کار باعث می گردد نخود در زمان ترکیب با برنج له نگردد. از خواندن طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی غافل نشوید که طعمی متفاوت را در این دستور خواهید چشید.
مرحله دوم: آماده سازی مرغ
در ادامه پیش بردن مراحل تهیه نخود پلو ترکی، سینه مرغ را در قابلمه ای جداگانه همراه با یک عدد پیاز خرد شده، کمی نمک و فلفل و آب کافی بپزید. اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم حدود 30 تا 40 دقیقه بپزد تا گوشت نرم گردد و آب آن حالت عصاره پیدا کند. در این مرحله می توانید یک برگ بو یا کمی زردچوبه اضافه کنید تا عطر مرغ بیشتر گردد.
مرحله سوم: ریش ریش کردن مرغ
مرغ پخته را از قابلمه خارج نموده و با یاری دو چنگال به شکل ریش ریش خرد کنید. آب مرغ را برای ادامه پخت نگه دارید. این کار یاری می نماید برنج با عصاره مرغ دم بکشد و طعم نهایی پلو عمیق تر و خوشمزه تر و به سبک ترکیه ای گردد. اگر در پی دستور غذای فرنگی هستید، پیشنهاد ما طرز تهیه پلو یونانی است.
مرحله چهارم: ریختن برنج و نخود در قابلمه
برنج را که از قبل خیس نموده اید، نیم پز کنید. سپس در قابلمه کمی روغن بریزید. با خواندن طرز تهیه چند نوع ته دیگ، ته دیگ مورد نظرتان را بگذارید سپس یک لایه برنج، یک لایه نخود پخته و یک لایه مرغ ریش ریش شده قرار دهید. این لایه ها را تکرار کنید تا مواد تمام گردد و در نهایت آب مرغ را روی برنج بریزید.
مرحله پنجم: دم کردن پلو
در آخرین مرحله از طرز تهیه نخود پلو ترکی، قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا بخار کند، سپس شعله را کم نموده و اجازه دهید پلو حدود 30 دقیقه دم بکشد. پس از پخت، پلو را به آرامی مخلوط کنید تا نخود و مرغ در تمام برنج پخش گردد. سرو این غذا با ماست یا سالاد، طعم اصیل پلو نخود ترکی را کامل می نماید.
نکات کلیدی در طرز تهیه نخود پلو ترکی
پخت نخود پلو ترکی، مخصوصا با مرغ ریش ریش، اگرچه ساده به نظر می رسد اما برای رسیدن به طعمی اصیل و ظاهر مجلسی باید به جزئیات توجه کرد. از انتخاب مواد تازه و زمان بندی دقیق پخت، تا تنظیم حرارت دم کشی و هماهنگ کردن بافت ها، همه در کیفیت نهایی غذا موثرند. نکات زیر تجربه پختی بی دردسر و خوشمزه را تضمین می نمایند.
الهام از پلو نخود معروف استانبول
در نسخه های اصیل پلو نخود معروف استانبول، استفاده از نخود پخته با مرغ یا گوشت و دم کشیدن آن با عصاره، مهم ترین راز خوشمزگی است. از سویی دیگر در این نسخه ها گاهی کمی کره محلی به هنگام لایه لایه ریختن برنج و مواد، اضافه می گردد تا بافت برنج نرم تر و طعم آن غنی تر گردد.
تهیه نسخه بدون گوشت به سبک ترکیه
در بسیاری از خانه های ترکیه، طرز تهیه نخود پلو ترکی، بدون گوشت است و به عنوان یک غذای ساده و سریع پخته می گردد. در این حالت نخود به همراه برنج و روغن زیتون دم می کشد و گاهی کمی پیاز کاراملی برای طعم دهی اضافه می گردد. این روش هم سریع تر است و هم سبک تر و مناسب وعده شام. در روزهای تابستان طرز تهیه آلبالو پلو را از دست ندهید.
انتخاب مرغ مناسب برای بافت لطیف تر
در بسیاری از دستورهای نخود پلو با مرغ، استفاده از سینه مرغ توصیه می گردد چون بافتی لطیف و کم چرب دارد. اگر مرغ را با پیاز و ادویه بپزید و در انتها ریش ریش کنید، هم طعم بهتری می گیرد و هم با برنج به خوبی مخلوط می گردد. نگه داشتن عصاره مرغ برای دم کشی، طعم نهایی را چند برابر بهتر می نماید.
پخت کامل نخود قبل از ترکیب با برنج
برای داشتن یک نخود پلو با گوشت یا مرغ خوش خوراک، نخود باید کاملا پخته ولی سالم باشد. نخود نیم پز هنگام دم کشی با برنج سفت باقی می ماند. بهتر است نخود را جداگانه بپزید تا آب آن باعث شفته شدن برنج نگردد و بافتی نرم اما سالم پیدا کند.
جایگزینی برای رژیم های گیاهی یا سبک تر
اگر در پی یک نسخه سبک تر هستید، می توانید این غذا را به شکل نخود پلو بدون گوشت تهیه کنید. در این حالت، برای جبران طعم، از ادویه های بیشتری مثل زعفران، زیره یا پودر دارچین در هنگام دم کشی بهره ببرید. افزودن سبزیجاتی مانند هویج یا فلفل دلمه ای هم می تواند مزه و رنگ غذا را متنوع تر کند. با توجه به ذائقه و رژیم تان می توانید طرز تهیه برنج ترد و سبزیجات را درست کنید.
ایجاد تنوع با طعم شوید
اگر به عطر سبزیجات معطر علاقه دارید، می توانید در یک نسخه متفاوت به سبک نخود پلو با شوید، میزان کمی شوید تازه یا خشک به برنج اضافه کنید. این تغییر کوچک باعث می گردد طعم پلو متفاوت و معطر گردد و ترکیب نخود و شوید حس تازگی خاصی به غذا ببخشد. طرز تهیه دمپختک شوید با مرغ را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.
تهیه نخود پلو به سبک شمال ایران
در بعضی از روش های محلی، شبیه طرز تهیه نخود پلو شمالی، از سبزیجات محلی یا ادویه های خاص شمالی مثل گلپر استفاده می گردد. این ترکیب طعمی منحصر به فرد به نخود پلو می دهد. شما هم می توانید با الهام از این سبک ها، نسخه ای شخصی سازی شده و خاص از نخود پلو ترکی درست کنید.
منبع: کتاب کاله