(تصاویر) رونمایی از لوکس ترین خودروی برقی دنیا
به گزارش نوای پرنده پارسی، خودروسازی آلمانی مرسدس بنز، خاتمه از خودروی برقی و لوکس EQS رونمایی کرد که قرار است به هنگام عرضه در بازار های آمریکا در پاییز پیش رو، تمام خودرو های برقی لوکس را کنار بزند و جایگاه اول برترین خودروی لوکس برقی را از آن خود کند. این خودرو نتیجه تحقیق و توسعه کانسپت مفهومی ویژن EQS این خودروسازی به شمار می رود که به مانند بسیاری از پروژه های خودروسازی جهان تحت تأثیر شیوع گسترده کروناویروس در جهان به تأخیر افتاده بود.
به گزارش خبرنگاران به نقل از وبسایت motor1، نُه سال پس از اینکه تسلا با خودروی مدل S خود برای اولین بار ثابت کرد که وسایل نقلیه الکتریکی می توانند شیک و لوکس باشند، مرسدس بنز نیز با خودروی EQS مدل 2022 وارد بازی خودرو های برقی لوکس می شود. EQS آینده نگر WLTP که قرار پاییز امسال برای اولین بار در بازار های ایالات متحده عرضه شود، حدود 770 کیلومتر (478 مایل) شعاع حرکتی را ارائه می دهد و همین امر آن را به برترین خودرو در بازار های امریکا بدل خواهد کرد، اما این موضوع تنها معیار برتری EQS نیست.
این خودروی برقی بزرگ علاوه بر شعاع حرکتی جالب توجه خود، با طراحی داخلی پیشرفته از نظر تکنولوژی، نمایی جسورانه نیز ارائه می دهد. این سدان کاملاً بزرگ قرار است به عنوان پرچمدار خودرو های الکتریکی این شرکت ایفای نقش کند و همچنین جهت دهنده ای جدید برای خانواده مرسدس EQ باشد. این خودرو همچنین اولین مورد از بکارگیری MBUX Hyperscreen به شمار می رود که در واقع یک داشبورد شیشه ای بزرگ شامل سه صفحه نمایش اطلاعات، از جمله یک صفحه تنظیمات، یک صفحه مرکز اطلاعات و سرگرمی مرکزی و همچنین یک صفحه نمایش لمسی کمکی در سمت مسافر است.
مرسدس EQS 2022 در دو تریم در دسترس است و هر دو مدل انرژی را از یک باتری لیتیوم یون 108.7 کیلووات ساعت دریافت می کنند. مدل پایه EQS 450+ خواهد بود که دارای یک موتور الکتریکی در محور عقب است و مجموعاً 329 اسب بخار و 406 پوند فوت (245 کیلووات و 550 نیوتن متر) قدرت دارد. EQS 580، 4MATIC همانطور که از نامش پیداست به لطف یک موتور الکتریکی جلو، تمام چرخ هایش را به حرکت در می آورد. کل خروجی سیستم این مدل 516 اسب بخار و 611 پوند فوت (385 کیلووات و 828 نیوتن متر) است که می تواند ظرف حداکثر 4.1 ثانیه، به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد.
اما احتمالاً این شعاع حرکتی خانواده EQS است که بیش از همه علاقمندان به خودرو های برقی را به خود جلب می کند. مرسدس بنز می گوید که این خودرو قادر به طی مسافتی در حدود 770 کیلومتر (یا 478 مایل) است که در مقایسه با مدل S تسلا که حداکثر 379 مایل شعاع حرکتی دارد، برتری قابل توجهی محسوب می شود. باتری بزرگ EQS به افزایش دامنه رانندگی بین توقف کمک می کند، اما بازده آیرودینامیکی بنز نیز تأثیر بسزایی دارد. با ضریب درگ 0.20، مرسدس EQS آیرودینامیکی ترین خودروی تولید شده این خودروسازی تا به امروز است. وقتی نوبت به تأمین انرژی می رسد، EQS می تواند از طریق شارژ سریع 110 کیلووات DC در مدت زمان 35 دقیقه از 10 تا 80 درصد شارژ شود، در حالی که یک جعبه دیواری خانگی 240 ولت این کار را در بیش از 11 ساعت انجام دهد.
مدل سازی 2022 مرسدس بنز EQS فاصله زیادی با سایر محصولات این شرکت دارد، انتخاب آگاهانه ای که محصولات EQ را به عنوان چیزی منحصر به فرد معرفی می کند. از آنجایی که این سدان بزرگ بر اساس معماری کاملاً الکتریکی و عاری از محدودیت های یک موتور سنتی نصب شده در جلو ساخته شده است، طراحان خط کاپوت را به سمت پایین و شیشه را به سمت جلو کشیده اند. در همین حال یک سقف قوس دار و لیفت بک با پنجره چهارم عقب که به نظر می رسد مستقیم از GLE کوپه الهام گرفته شده، چیزی را ایجاد می کند که مرسدس به آن کمان واحد می گوید؛ قوسی که از خط بدنه بالای چرخ جلو شروع می شود و تا صندوق عقب کشیده می شود.
در جلو، یک پنل براق و مشکی که یک نشان بزرگ مرسدس را در خود جای داده، وجود دارد که سطح زیرین آن با ستاره های کوچک سه پر تزئین شده است. چراغ های اصلی جلو توسط سه لامپ کوچک LED ایجاد شده است که نمونه آن را در سایر خودرو های خانواده S مرسدس دیده ایم. همچنین یک نوار LED تمام عرض لبه جلوی کاپوت را فرا گرفته و چراغ های جلو را به هم متصل می کند. چراغ های عقب نیز با طراحی مارپیچی که مرسدس می گوید از سیم پیچ های قابل مشاهده یک لامپ عتیقه الهام گرفته شده است، جزئیات شگفت آور و لذت بخش خاص خود را دارند.
صحبت از این است که داشبورد فناورانه و پیشرفته، احتمالاً قوی ترین ویژگی EQS در نظر مصرف کنندگان خواهد بود. عنوان اصلی این فناوری MBUX Hyperscreen است؛ صفحه شیشه ای منحنی به عرض 56 اینچ که دارای سه نمایشگر OLED مجزا است. مستقیماً در جلوی راننده یک نمایشگر تنظیمات دیجیتال 12.3 اینچی واقع شده است، در حالی که یک صفحه نمایش لمسی 17.7 اینچی مرکزی بیشتر وظایف سرگرمی را بر عهده دارد. مسافر همچنین یک صفحه نمایش لمسی 12.3 اینچی مخصوص خود را دارد که توسط یک دوربین می تواند به میزان تمرکز و دقت راننده پی ببرد و در صورت لزوم یا حواس پرتی وی، اقدامات امیمنی لازم را اتخاذ کند و از بروز حادثه جلوگیری کند. وقتی راننده بدون هیچ مسئله ای در حال رانندگی باشد، مسافر می تواند از این صفحه لمسی ثانویه برای فعال کردن امکاناتی همچون ماساژ، گرمایش و تهویه راننده و سرنشین جلو، تنظیم دما، نور محیط و تنظیمات صدا استفاده کند. مسافر همچنین می تواند موسیقی خود را از طریق هدفون بلوتوث پخش کند و جهت ها را برای راننده پیدا و پیشنهاد کند.
برای کسانی که نگران استفاده از چنین داشبورد پیچیده ای هستند، مرسدس بنز قابلیتی به نام لایه صفر تعریف کرده است که می تواند چنین نگرانی هایی را کاهش دهد. در این حالت، تمام تنظیمات صفحه در نمایشگر مرکزی ظاهر می شود که با کنترل صوتی ثابت تقویت می شود. در این قابلیت، هوش مصنوعی درباره تنظیمات و برنامه راننده اطلاعات بیشتری کسب می کند و سپس متناسب با آن، پیشنهاد های لازم را ارائه می دهد. لایه صفر درواقع به رانندگانی که علاقه کمتری به ویژگی های فناوری دارند، فقط اجازه ورود به داخل خودرو و شروع سفر را می دهد، در حالی که به طور همزمان به هوش مصنوعی اجازه می دهد سیستم اطلاعات و سرگرمی EQS را مطابق با داده های خود تنظیم کند. مدل EQS 450 نیز دارای نمایشگر های نمایشگر 12.8 اینچی عمودی و یک نمایشگر 12.3 اینچی برای تنظیمات مورد نیاز راننده است.
خودروی EQS هنوز یک مزیت آشکار دیگر نیز دارد و آن فضای داخلی باورنکردنی است. مرسدس هنوز اندازه گیری های رسمی از فضای داخلی این خودرو را منتشر نکرده است، اما اگر فضای داخلی این خودرو لوکس برقی بزرگتر از کلاس S باشد، تعجب نخواهیم کرد. عجیب است که علی رغم عدم وجود موتور یا گیربکسدر این خودرو، داشبورد آن نسبتاً بزرگ است و به ردیف جلو جلوه ای دلنشین می دهد. کنسول مرکزی که به سبک پل طراحی شده، دارای فضای ذخیره سازی در داخل و زیر است. در مدل های مجهز به هایپراسکرین، تزئینات داخلی چوبی با پوشش چرم زیبا، پلاستیک نرم و مواد جیر میکرو الیافی، جلوه ای نادر در پوشش نگهدارنده کنسول ایجاد می کند. یکی از نکات قابل توجه در طراحی این خودرو، برش های صفحه هایپراسکرین است که به آن اجازه می دهد تا به طور یکپارچه با نمایشگر سرنشینان صندلی جلو، ترکیب شود.
در خصوص صندلی عقب، هیچ کنسول مرکزی ثابت به سبک میباخ وجود ندارد، اما EQS به صورت آپشن بسکمک از ویژگی های لوکس نمونه مذکور را حفظ می کند. بازوی صندلی نیمکت به یک دستگاه MBUX قابل جابجایی مجهز شده که به عنوان کنترل از راه دور برای صفحه نمایش های دوقلوی 12.3 اینچی استاندارد نصب شده بر روی صندلی های جلو، عمل می کند. این سیستم همچنین شامل امکاناتی همچون گرم شدن سریع و ماساژ برای صندلی های عقب است. ما هنوز منتظر انتشار مشخصات نهایی در خصوص صندوق عقت این خودرو هستیم، اما به نظر می رسد فضای بار در این قسمت، بزرگتر از هر خودروی لوکس برقی دیگری است.
مانند کلاس S جدید، EQS تأکید زیادی بر فناوری و راحتی راننده دارد. برای اولین بار سیستم، MBUX افزوده شده واقعیت های پیمایشی استاندارد این خودرو را ارائه می دهد. این سیستم جهت راهنمایی راننده، فیلم پیمایش از جاده پیش رو را در صفحه نمایش مرکزی قرار می دهد. مانند کلاس S، این سدان برقی همچنین دارای یک صفحه نمایش AR-up اختکمک است که می تواند اعلانات ناوبری بر روی شیشه جلو اتومبیل و به قسمت دید راننده منتقل کند. همچنین مجموعه کاملی از فناوری های کمک راننده مرسدس بنز، شامل کروز کنترل تطبیقی Distronic، دستیار فرمان با قابلیت تغییر جهت اتوماتیک، ترمز اضطراری اتوماتیک برای برخورد به جلو و عقب، در EQS تعبیه شده است.
مجموعه کامل مرسدس بنز از فناوری کمک فعال راننده استاندارد در EQS، شامل کروز کنترل تطبیقی Distronic، کمک فرمان با تغییر جهت اتوماتیک، ترمز اضطراری اتوماتیک برای برخورد به جلو و عقب و است. این بدان معنی است که اگر می خواهید قبل از دیدن جاده بپیچید، EQS از طرف شما مداخله می کند تا از تصادف جلوگیری کند. در صورت تصادف، فناوری Pre-Safe Impulse Side EQS خودرو را در حدود 2.8 اینچ بالا می برد تا اطمینان حاصل شود که نیرو های ضربه به جای کابین مسافر، در شاسی ماشین پخش شود.
این سدان بزرگ می تواند استرس یک سفر طولانی جاده ای را با عملکرد Power Nap هنگام شارژ خودرو کاهش دهد. در صورت فعال شدن، Power Nap صندلی های جلو را جمع کرده، پنجره و سایه های سانروف پانوراما را می بندد و صدا های آرامش بخشی را برای فارغ شدن از استرس های بیرون پخش می کند. پس از مدت زمان تعیین شده، Power Nap با فعال سازی دوباره نور محیط و برگرداندن صندلی ها به حالت ایستاده، مسافران را به آرامی برای رانندگی اماده می کند. یکی دیگر از ویژگی های عجیب و غریب دیگر، با توجه به دنیای مدرنی که در آن زندگی می کنیم، یک فیلتر HEPA اختکمک و سنسور کیفیت هوا برای تنظیم ورود هوای خارجی و کابین است. عملکرد کنترل کننده انرژی صفحه نمایش مرکزی به راننده امکان می دهد تا شرایط سیستم، از جمله تفاوت کیفیت هوای خارج و داخل کابین را کنترل کند. این فیلتر همانطور که توسط موسسه تحقیقاتی OFI آلمان تأیید شده است، می تواند ویروس ها و باکتری ها را نیز مهار کند.
بر اساس برنامه ریزی ها، فروش EQS از پاییز امسال و در بازار ایالات متحده شروع خواهد شد. انتظار می رود که قیمت اولیه آن حدود 110000 دلار برای EQS 450+ و 120000 دلار برای EQS 580 باشد، درحالی که مجهزترین مدل چیزی حدود 150 هزار دلار قیمت خواهد داشت. با این قیمت، مرسدس EQS با پرچمداران همچون Lucid Air Grand Touring (قیمتی معادل 131500 دلار)، تسلا مدل S Plaid (با قیمتی معادل 120 هزار دلار) و چندین نمونه از پورشه تایکان مبارزه خواهد کرد. با این حال این قیمت بالا در برابر این نمونه ها، چندان هم نمی تواند یک مزیت باشد. اینکه آیا ارزش این را دارد که چنین هزینه برای این خودروی برقی بنز، در برابر گزینه های دیگری که به آن ها اشاره شد کنیم یا خیر، به انتظارات ما از یک خودروی برقی بستگی دارد.
تصاویر مرسدس برقی لوکس EQS
منبع: فراروbestcanadatours.com: تور کانادا | با تور کانادا سفر کنید، ویزای کانادا، تور کانادا ارزان، قیمت تور کانادا نوروز، بهار، پاییز، تابستان، زمستان را با ما تجربه کنید.