ترفندهای مسقطی سفید ساده بازاری با نشاسته ، 2 رسپی با آب و شیر

به گزارش نوای پرنده پارسی، مسقطی سفید ساده یکی از دسرهای خاص و خوشمزه اصالتا عربی است. هر چند مسقطی در هر شکل و رنگی شباهت زیادی به راحت الحلقوم ترکی دارد. معروف ترین مسقطی ایرانی متعلق به شهر لار استان فارس و معروف به مسقطی زعفرانی لاری است که به مسقطی شیرازی هم معروف است. در این میان مسقطی ساده و سفید که طرز تهیه آسانی دارد هم هواداران زیادی دارد. در این مقاله از در ما طرز تهیه مسقطی ساده سفید و نکات پخت و خوشمزه شدن مسقطی ساده و فوری به روش بازاری را به شما آموزش خواهیم داد.

ترفندهای مسقطی سفید ساده بازاری با نشاسته ، 2 رسپی با آب و شیر

مواد لازم برای تهیه مسقطی ساده خانگی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
نشاسته گل1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر2 لیوان فرانسوی دسته دار
گلاب1 لیوان فرانسوی دسته دار
آب سرد6 لیوان فرانسوی دسته دار
کره یا روغن مایع1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
خلال پسته و خلال بادامبه میزان دلخواه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مسقطی سفید و ساده: 2 تا 3 ساعت

مراحل طرز تهیه مسقطی سفید ساده با نشاسته

مسقطی زعفرانی، ، ، و … انواع مختلف و محبوب مسقطی هستند. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه مسقطی سفید کشدار با نشاسته را هم به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: نشاسته را آماده کنید

در ابتدا، آب همدما با محیط یا ترجیحا آب سرد را در یک قابلمه بریزید و نشاسته گل را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل گردد. اجازه دهید آب و نشاسته به مدت 30 دقیقه در دمای محیط بمانند تا نشاسته، کاملا باز و در آب حل گردد. با این کار، طعم ترش نشاسته هم گرفته می گردد.

در صورت تمایل می توانید نشاسته گل را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: نشاسته و شکر را مخلوط کنید

بعد از اینکه نشاسته حل شد، آن را هم بزنید تا نشاسته در آب حل گردد. سپس مخلوط آب و نشاسته را از صافی ریز رد کنید تا کاملا صاف و یکدست شده و ناخالصی های آن گرفته گردد. این مخلوط را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. شکر را هم اضافه کنید و صبر کنید تا دانه های شکر در آب حل شوند.

شما می توانید برای خرید شکر به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: کره را اضافه کنید

بعد از اینکه دانه های شکر ذوب شدند، کره یا روغن مایع را اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید تا نشاسته روی حرارت ملایم باشد. در این مدت، حدود 7 دقیقه مخلوط را هم پیوسته و به آرامی بزنید تا نشاسته خودش را بگیرد و کمی سفت گردد.

انواع کره حیوانی و گیاهی و روغن پخت و پز را می توانید به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: گلاب را اضافه کنید

بعد از اینکه غلظت مخلوط نشاسته به میزان غلظت شد، گلاب را به تدریج به قابلمه اضافه کنید. همزمان مواد را هم بزنید تا گلاب به خورد نشاسته برود. حرارت را روی ملایم ترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید تا ته نگیرد و نشاسته کاملا طعم خام خود را از دست بدهد و کشدار گردد. حدود 2 ساعت باید مایه مسقطی سفید روی حرارت بماند و غلیظ گردد.

گلاب را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله پنجم: مسقطی را در قالب بریزید

بعد از اینکه مسقطی پخت و کشدار و غلیظ شد، شعله را خاموش کنید. کف قالب یا یک سینی فر را با کمی کره یا روغن چرب کنید. بهتر است قالبی که انتخاب می کنید، ارتفاع زیادی نداشته باشد. سپس مایه مسقطی ساده سفید را در آن بریزید و با کاردک صاف کنید. روی مسقطی را با خلال پسته () و خلال بادام () تزیین کنید.

برای خرید انواع آجیل و مغزها می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله آخر: مسقطی سفید ساده را سرو کنید

ظرفی که مسقطی را در آن ریخته اید، در یخچال بگذارید. به مدت 6 تا 8 ساعت صبر کنید تا مسقطی کاملا سفت گردد. سپس سینی یا قالب را بیرون بیاورید و با چاقو، برش های لوزی یا مربعی در میزان های دلخواه بزنید.

مسقطی سفید را از سینی جدا کنید و در ظرف سرو بگذارید یا در ظرف دربسته و یخچال قرار دهید. مسقطی را به عنوان شیرینی یا همراه با به عنوان عصرانه می توانید سرو کنید.

روش تهیه مسقطی سفید با شیر

برای تهیه مسقطی سفید با شیر، به جای آب، از شیر بهره ببرید. در این روش هم باید شیر پرچرب یا کم چرب ساده سرد یا همدما با محیط باشد و به نشاسته ها اضافه کنید تا نشاسته گوله نگردد. سپس بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال نموده و مسقطی را تهیه کنید.

برای خرید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه مسقطی سفید ساده

  • در طرز تهیه مسقطی با نشاسته، باید حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید تا نشاسته کاملا بپزد و طعم خام آن گرفته گردد. اگر شعله زیر مسقطی زیاد باشد، مزه خام نشاسته در مسقطی حس می گردد.
  • حتما از نشاسته گل برای تهیه مسقطی بهره ببرید. نشاسته پودری برای تهیه نشاسته ساده مناسب نیستند.
  • سعی کنید از کره یا حتی روغن حیوانی به جای روغن مایع بهره ببرید تا طعم مسقطی خوشمزه تر گردد.
  • در طرز تهیه مسقطی سفید ساده به جای گلاب می توانید از وانیل یا عصاره نارگیل هم بهره ببرید.
  • برای تهیه مسقطی با شیر، از شیر های طعم دار استفاده نکنید، شیر حتما باید ساده و بدون طعم و ترجیحا پرچرب و حتما دمای آن سرد باشد.
  • برای اینکه مایه مسقطی سفید و ساده شما رنگی گردد، می توانید از رنگ های خوراکی، زعفران دم نموده غلیظ، انواع پودر ژله، آبمیوه های مختلف، پودر کاکائو و … بهره ببرید و بقیه مراحل را مانند روش اول دنبال کنید.
  • برای روی مسقطی و داخل آن می توانید از خلال بادام و پسته یا پودر گل محمدی بهره ببرید.

فوت و فن های خوشمزه شدن مسقطی سفید ساده

راز کشدار شدن مسقطی چیست؟

  • نسبت مواد را رعایت کنید.
  • نشاسته را در آب سرد بخیسانید و بعد صاف کنید.
  • حرارتی که نشاسته را روی آن می پزید، بسیار کم باشد.
  • مدام مایه مسقطی را روی گاز هم بزنید.
  • مسقطی باید 2 تا 3 ساعت روی حرارت بماند و هم بخورد وگرنه کشدار نمی گردد.
  • استفاده از کره یا روغن حیوانی می تواند به بافت کشدار مسقطی یاری زیادی کند.

چرا مسقطی آب می اندازد؟

علت آب انداختن مسقطی، پختن آن روی حرارت بالا است. مسقطی باید روی حرارت ملایم برای مدت طولانی بپزد تا آب اضافه آن بخار گردد.

چرا مسقطی شل میشه؟

  • علت شل شدن مسقطی، بالا بودن حرارت زیر مسقطی است. مسقطی باید روی حرارت ملایم به مدت 2 تا 3 ساعت بماند و مدام آن را هم بزنید تا کاملا خودش را بگیرد.
  • اگر مسقطی را مدام هم نزنید، شل می گردد.
  • اگر نشاسته کم باشد، مسقطی سفت نمی گردد.
  • اگر مسقطی به میزان کافی در یخچال قرار داده نگردد، نرم و شل می ماند.

چرا مسقطی ترک میخوره؟

علت ترک خوردن مسقطی، استفاده بیش از حد از نشاسته و پختن بیش از میزان مسقطی است. مسقطی باید کمی سفت تر از دسر فرنی باشد و بعد از روی حرارت بردارید.

برای شفاف شدن مسقطی چه کار کنیم؟

اگر می خواهید نشاسته شیشه ای و شفاف گردد، به میزان 2 تا 3 قاشق بادکای سفید یا گلوکز مایع در مایه نشاسته و شکر بریزید و از همان ابتدا با مواد مسقطی حرارت دهید.

مسقطی چقدر ماندگاری دارد؟

مسقطی را تا 2 ماه می توانید در یخچال و در ظرف دربسته نگهداری کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 آذر 1403 بروزرسانی: 30 آذر 1403 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 7942

به "ترفندهای مسقطی سفید ساده بازاری با نشاسته ، 2 رسپی با آب و شیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای مسقطی سفید ساده بازاری با نشاسته ، 2 رسپی با آب و شیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید