این گیاه چند برابر پرتقال ویتامین C دارد
به گزارش نوای پرنده پارسی، خبرنگاران : گیاه جعفری حاوی ترکیباتی است که می تواند از شما در برابر سرطان دفاع نموده و سیستم ایمنی تان را تقویت نمایند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران، جعفری یک گیاه بسیار مغذی و مفید است که می تواند از بدنتان در برابر انواع عارضه ها و بیماری ها مراقبت کند. جعفری دارای ویتامین های C، K و A بوده و مواد معدنی زیادی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم دارد.
این گیاه خوش طعم، منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است که باعث حفظ سلامت ایمنی بدن و تقویت آن می گردد.
متخصصان مدعی هستند که روغن های فرار نخستین جزء مهم موجود در جعفری هستند که با عنوان روغن های ضروری یا اسانس های گیاهی نیز خوانده می شوند. جعفری میزان هورمون های زنانه را تنظیم می نماید و به علت اینکه حاوی روغن فرار است، مانع تشکیل تومور به خصوص در ریه می گردد.
از دیگر فواید این گیاه می توان به این نکته اشاره نمود که ماده سرطان زای موجود در دود سیگار و دود زغال را به علت روغن فرار هنگام کباب کردن خنثی می نماید.
فولیک اسید موجود در جعفری مانع بروز سرطان های روده عظیم، سرطان گردن و رحم می گردد. ترکیب های مفید آنتی اکسیدان آن به نام فلاونوئید با مولکول های حاوی اکسیژن ترکیب می گردد و مانع آسیب به سلول ها می گردد.
طبق گزارش های متعدد فولیک اسید موجود در جعفری، ماده مغذی حیاتی برای حفظ سلامت قلب و عروق به حساب می آید. استفاده کم مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند جعفری، پرتقال و ... خطر بروز آرتریت روماتوئید را 3 برابر افزایش می دهند، به همین علت توصیه می گردد روزانه ویتامین C مصرف گردد و آن ها را به صورت جدی در برنامه روزانه قرار دهید.
از دیگر خواص جعفری می توان به برطرف بوی بد دهان، کاهش وزن به علت خواص ادرار آور، تصفیه کلیه ها، بهبود دستگاه گوارش، کاهش استرس، و ... اشاره نمود.
در صورت تمایل می توانید از دم نموده آن بهره ببرید تا به اینصورت خستگی عضلات و مفاصل خود و علائم قبل از قاعدگی را کاهش دهید و فرایند آن را منظم کنید.
کلسیم موجود در جعفری منبع اصلی برای تقویت دندان ها و لثه هاست، به اینصورت که اگر دچار عفونت های دهانی یا زخم در لثه می شوید، حتما از جعفری بهره ببرید و از مصرف آن غافل نشوید.
متخصصان معتقدند مصرف مقدار زیادی جعفری، شانس انقباضات رحم در دوران بارداری را افزایش می دهد و همین عامل در هر مرحله از دوران بارداری می تواند بسیار خطرناک باشد، به همین علت پرهیز از مصرف زیاد این گیاه خوراکی در دوران بارداری و شیردهی بسیار توصیه می گردد.
اگر به بیماری خاص یا حساسیت پوستی و آلرژی مبتلا هستید از مصرف زیاد جعفری اجتناب کنید؛ زیرا می تواند سبب خارش و جوش زدن گردد. همچنین زیاده روی در مصرف جعفری، باعث کند شدن جریان خون و محرک اعصاب می گردد.
منبع: اقتصادنیوزدور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری
مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری