آیا باید به گوشی های شیائومی اعتماد کنیم؟
به گزارش نوای پرنده پارسی، این روزها، با بالارفتن بی سابقه قیمت گوشی های هوشمند، بازار گوشی های هوشمند چینی رونق خوبی پیدا کرده اند. اما آیا باید به قیمت پایین و امکانات بالای این گوشی ها اعتماد کنیم؟ اگر قصد خرید گوشی هوشمند دارید بد نیست نگاهی به این مقاله داشته باشید.
اگر یادتان باشد، پارسال همین روزها بود که بازار گوشی های هوشمند و کالای تکنولوژیک، افزایش قیمت بی سابقه ای را تجربه کردند. افزایش نرخ دلار، اجرای طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه و هم چنین عدم عرضه موبایل توسط فروشندگان، همگی جزو عواملی بودند که به افزایش قیمت این کالای تکنولوژیک دامن زدند. از دلایل افزایش قیمت عجیب و غریب گوشی های همراه که بگذریم؛ از همان روزها بود که خرید گوشی های رده بالای هوشمند، برای بسیاری از کاربران تبدیل به یک آرزوی دور و دراز شد.
با گذشت بیشتر از یک سال از افزایش قیمت ها و تلاش ها برای کاهش قیمت موبایل، تغییر خاصی در قیمت ها مشاهده نشده است. به همین دلیل، بسیاری از کاربران ترجیح داده اند که برای خرید تلفن همراه به بازار برندهای چینی سر بزنند. امکانات عالی، طراحی جذاب و البته قیمت پایین، از مهم ترین دلایل جذابیت برندهای چینی در بازار موبایل بوده است. اما آیا زمان آن رسیده است که ضرب المثل هیچ ارزونی بی حکمت نیست را فراموش کنیم؟
این روزها برند شیائومی، تبدیل به رقیبی سرسخت برای برند هوآوی میان خریداران و کاربران تلفن همراه شده است. اما آیا صرف قیمت پایین این برند چینی، دلیل محبوبیت آن میان کاربران شده است؟ دلایل کاربران و کارشناسان برای خرید گوشی های این برند چیست؟
به خاطر یک مشت دلار
همیشه پای پول در میان است! همانطور که می دانید، مهم ترین علت محبوبیت و فراگیر شدن گوشی های شیائومی، قیمت پایین، نسبت به امکانات سخت افزاری فراوان است. امکاناتی که گوشی 300 تا400 دلاری شیائومی در اختیار کاربران قرار می دهد را می توان در گوشی های 600 تا 1000 دلاری برندهایی مانند سامسونگ، اپل و موتورولا پیدا کرد. به همین دلیل، بسیاری از کاربران ترجیح می دهند تا به جای صرف هزینه ای هنگفت برای برندی خاص، برای گوشی های پرچمدار شیائومی پول بدهند.
به گواه بسیاری از کارشناسان، ارزان بودن گوشی های شیائومی در دو علت مهم قابل توضیح است. نکته اول اینکه شیائومی برخلاف بسیاری دیگر از محصولات دیجیتال در دنیا، بدون واسطه و با شبکه ای وسیع از فروشندگان آنلاین، به فروش می رسد. فروش بی واسطه محصولات این شرکت و عرضه مستقیم آن به مشتری، یکی از مهم ترین دلایل ارزان بودن آن است. نکته دوم این است که شرکت شیائومی، هزینه ای برای تبلیغات تلویزیونی و رسانه ای نمی پردازد. تمام تبلیغات این شرکت، از محور شبکه های اجتماعی و در بستر اینترنت صورت می گیرد. این عامل، موجب کاهش هزینه تمام شده محصولات شرکت شیائومی شده است.
فناوری های پیشرفته
همانطور که قبلا هم اشاره کردم، گوشی های شیائومی تکنولوژی هایی را در اختیار کاربرانش قرار می دهد که در برندهای دیگر، با قیمت های بسیار بالاتر آن ها را خواهید دید. شیائومی، در هر مدل، کاربرانش را شگفت زده می کند. تکنولوژی شارژ سریع کوآلکام، پردازنده های فوق سریع، صفحه نمایش AMOLED، حسگر اثر انگشت و فیس لاک، نمونه هایی از فناوری های به کار رفته در این تولیدات این برند هستند. هم چنین، به ادعای بسیاری از منتقدین، دوربین گوشی های شیائومی کیفیت بسیار بالایی دارند.
این مساله به خوبی در گوشی های پرچم دار شیائومی قابل مشاهده است. وجود دو دوربین با سنسور 12 مگاپیکسلی در دوربین اصلی، به شما این امکان را می دهد تا تجربه متفاوتی را در عکاسی تجربه کنید. هم چنین دوربین های این گوشی، برای عکاسی در نور کم هم ایده آل هستند.
باطری پربرکت
تجربه کاربران در استفاده از گوشی های شیائومی، ثابت کرده است که ذخیره انرژی در این گوشی ها، به طرز هیجان انگیزی قدرتمند است. باطری گوشی های شیائومی قادرند ساعتها انرژی را ذخیره کنند و به این زودی ها خالی نمی شوند. از طرف دیگر، به راحتی فول شارژ می شوند و شما را منتظر نمی گذراند.
گرافیک چشم نواز
صفحه نمایش خیره کننده با فناوری AMOLED، و رنگ های خیره کننده در صفحه نمایش یکی دیگر از دلایل کاربران برای انتخاب محصولات برند شیائومی است. رابط کاربری چشم نواز MIUI، که یکی از محبوب ترین رابط های کاربری میان گوشی های اندروید است هم یکی از نقاط قوت محصولات این برند است. در کنار همه این نقاط مثبت، این نکته را هم لحاظ کنید که گارانتی گوشی های شیائومی، با روت کردن آن باطل نمی شود.
این ها همه دلایلی هستند که کاربران را به خرید محصولات جذاب و خوش قیمت شیائومی ترغیب می کنند. اما گل بدون خار نمی شود و موبایل های شیائومی هم مثل هر محصول دیگری نقاط ضعف خودشان را دارند. در ادامه برخی از مسائل خریداران شیائومی را مرور می کنیم. اگر قصد خرید محصولات شیائومی را دارید نکات مثبت را کنار نکات منفی قرار دهید تا ببینید محصولات این برند مناسب نیازهای شما هستند یا خیر.
عمر کوتاه
با آنکه در خرید هر محصولی، خواندن نظرات کاربران در مورد تجربه استفاده از آن محصول بسیار مهم است، باید به این مساله توجه کنید که درصد بالایی ازنظرات مثبت در مورد استفاده از کالای دیجیتال، مربوط به روزهای اول خرید این محصولات است. معمولا کاربران علاقه دارند که به محض خرید محصولات مختلف، تجربه کوتاه خود در استفاده از این محصولات را در اختیار دیگران قرار دهند. درحالیکه عیار دوام و کیفیت محصولات، علی الخصوص محصولات دیجیتال، به مرور و طی استفاده مداوم مشخص می شود.
با آنکه درصد بالایی از کاربران از استفاده از گوشی های شیائومی ابراز رضایت کرده اند، با بررسی دقیق تر نظرات تخصصی، به این مساله رسیده ایم که درصد قابل توجهی از مصرف کنندگان، پس از استفاده بیش از چندماه از گوشی های شیائومی، از کار افتادن بسیاری از قسمت های این گوشی ها را گزارش کرده اند.
دوربین، دکمه ولوم و حسگر اثر انگشت، بیشترین فراوانی را میان خرابی های گزارش شده داشته اند.
استحکام نامناسب بدنه
نکته مهمی که در مورد گوشی های شیائومی وجود دارد این است که این گوشی ها، بدنه با کیفیتی ندارند. اکثر مواد استفاده شده در بدنه این گوشی ها از جنس پلاستیک هستند ومقاومت چندای در برابر ضربه و خوردگی ندارند. بسیاری از کاربران از آسیب بدنه گوشی های شیائومی در مقابل ضربه شکایت کرده اند.
لوازم جانبی محدود و عدم پشتیبانی سخت افزاری مناسب در ایران
از آنجایی که گوشی های شیائومی، از محصولات نسبتا جدید دیجیتال بازار هستند، هنوز جای خود را میان کنندگی های فروش محصولات دیجیتال و تعمیرکاران موبایل باز نکرده اند. به همین دلیل، احتمالا بعد از خرید گوشی های این برند، با خرید بسیاری از لوازم جانبی محصولات این برند، مانند قاب و محافظ صفحه، مشکل پیدا خواهید کرد.
از طرفی، اگر گوشی شیائومی شما دچار مسائل سخت افزاری خاصی شود، پیدا کردن قطعات و تعمیرکار حرفه ای این گوشی، برایتان سخت خواهد بود. شما که دوست ندارید فاتحه گوشی تان را با یک مشکل سخت افزاری کوچک بخوانید؟
کنندگی رسمی
اگر زمانی نیاز به تعمیر گوشی خود داشته باشید، احتمالا این کار در مورد برندهای دیگر ساده تر انجام می شود تا شیائومی. البته تعدادی شرکت هستند که خودشان را کننده رسمی شیائومی در ایران معرفی می کنند، اما توقع نداشته باشید محصولات این گوشی مشابه رقبای کره ای و حتی آمریکایی خود در ایران خدمات و پشتیبانی دریافت کنند.
عدم ارائه آپدیت مناسب
معمولا آپدیت اندروید گوشی های شیائومی، تنها برای گوشی های پرچم دار این برند به صورت منظم ارائه می شود. این به آن معناست که سایر گوشی های این برند از ارائه آپدیت های منظم محرومند و اکثر اپدیت های ارائه شده برای این مدل ها، آپدیت رابط کاربری است که به سنگین تر شدن آن منجر می شود. بسیاری از کاربران از ارائه نشدن آپدیت نسخه اندروید گوشی هایشان شکایت دارند و آن را یک نقطه ضعف بزرگ و اساسی برای محصولات این برند می دانند.
جمع بندی
علت محبوبیت و فراگیر شدن استفاده از برندهای چینی در بازار محصولات الکترونیک، قابل درک است. با اوضاع نامناسب اقتصادی این روزها، اکثریت ما در خریدهای خودمان، با محدودیت بودجه روبرویم و طبیعی است که ترکیب قیمت پایین و امکانات عالی، ما را برای خرید محصولی ترغیب کند. از طرفی، هیچ محصولی، مطلقا خوب و یا مطلقا بدنیست. این اولویت ها و نیازهای ماست که تا حد زیادی به محصولات مختلف اعتبار می بخشد یا آنها را از ارزش ساقط می کند.
اگر از آن دسته از کاربران گوشی های همراه هستید که ماکسیمم استفاده از گوشی برایتان 2سال یا کمتر است، احتمالا انتخاب برند شیائومی برایتان منطقی و معقول به نظر برسد. گوشی های شیائومی برای استفاده های نسبتا کوتاه مدت، گزینه عالی و خوبی هستند.
اما اگر هم با محدودیت بودجه روبرو هستید و هم طول مدت استفاده تان از گوشی همراه بیشتر از 2سال است، به هیچ وجه خرید محصولات شیائومی را به شما پیشنهاد نمی کنم. پیشنهاد من به شما، خرید گوشی های میان رده از محصولات برندهای معتبرتر بازار است.
بسیاری از امکانات ارائه شده در گوشی های شیائومی، شاید حتی یک بار هم به کار شما نیایند و نبودشان، اتفاق خاصی را ایجاد نمی کند. مطمئن باشید گوشی های میان رده محصولاتی مانند سامسونگ، اچ تی سی و یا ال جی، می توانند به اکثریت نیازهای شما به خوبی پاسخ دهند. شاید فکر کنید که شیائومی برندی تازه کار است و هنوز نتوانسته است امتحان خود را پس بدهد و شاید بدنباشد که شانس امتحان شدن را به آن بدهیم. اما تجربه استفاده از محصولات چینی در بازار ایران نشان داده است که این محصولات، معمولا قابل اعتماد نیستند.
حتی اگر این محصولات، از کیفیت قابل قبولی در سطح دنیای برخوردار باشند، معمولا اجناس بی کیفیت و سطح پایین شان به دست مصرف کننده ایرانی می رسد. پس ریسک کردن روی این دسته از محصولات، چندان منطقی به نظر نمی رسد. اگر به ضرب المثل هیچ ارزانی بی حکمت نیست اعتقاد ندارید، شما را به این ضرب المثل انگلیسی ارجاع می دهم: من آن قدر پولدار نیستم که وسایل ارزان بخرم!
منبع: دیجیکالا مگپری ها: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری