چهل ستون، کاخ باشکوه دوره صفوی در اصفهان
به گزارش نوای پرنده پارسی، کاخ چهل ستون
نام اصفهان یادآور تاریخ و فرهنگ است، شهری با جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیار که از پربازدیدترین شهرهای ایران است و حتی گردشگران خارجی و بین المللی زیادی هم دارد. همین که قدم به شهر اصفهان می گذارید تحت تاثیر فضای تاریخی شهر قرار می گیرید و در هر قدم مردمی خونگرم را می بینید که با لهجه ای شیرین در حال زندگی در یکی از زیباترین شهرهای ایران هستند. کاخ چهل ستون یکی از معروف ترین و تماشایی ترین جاذبه های اصفهان است که با توجه به نزدیکی اش به میدان نقش جهای از اولین جاذبه هایی است که خیلی از گردشگران در سفر به اصفهان از آن تماشا می نمایند. این کاخ در باغی سرسبز با درختان کهنسال قرار گرفته است و به غیر از عمارت تاریخی و باشکوهش، خود باغ هم از جاذبه های بینظیر آن است. اگر می خواهید از کاخ چهل ستون در اصفهان بیشتر بدانید در ادامه خبرنگاران را همراهی کنید.
برای بازدید از کاخ چهل ستون باید به غرب میدان نقش دنیا بروید جایی در شرق خیابان چهارباغ پایین و جنوب خیابان سپه یکی از باشکوه ترین جاذبه های تاریخی ایران چشم به راهتان است تا شما را در سفری تاریخی به چند صد سال قبل ببرد. با چند قدمی پیاده روی از میدان نقش دنیا راحت به این کاخ می رسید و همین دسترسی راحت یکی از دلایل گردشگران بسیارش است. معمولا گرشگرانی که به تماشای میدان تاریخی نقش دنیا می روند چند قدمی را پیاده طی می نمایند تا خودشان را به یکی از معروف کاخ های این شهر برسانند، کاخی که همین که وارد محوطه باغ آن می شوید اول از همه حوضی مستطیلی و بزرگ را می بینید که انعکاس کاخ بر سطح آب جلوه ای تماشایی به باغ داده است. در دو طرف استخر، درختانی کهنسال و بلندی را می بینید که طراوت دلنشینی را به فضای باغ داده اند. مطمئنا اگر بدانید در کنار همین درخت ها چه ضیافت های شاهانه و باشکوهی برگزار می شده بازدید از کاخ برایتان مجذوب کننده تر می شود. در سراسر محوطه باغ درختان چنار، کاج، عرعر، نارون و افرای سیاه زیادی را می بینید که طراوت و تازگی بیشتری را به باغ هدیه می دهند. به غیر از این درختان در اطراف کاخ باغچه هایی است که بسته به اینکه در چه فصلی از سال هستیم در آن ها گل های فصلی کاشته می شود. در کنار حوض مجسمه هایی وجو دارند که خیلی از گردشگران در کنار آن ها و استخر عکس های یادگاری می اندازند تا لحظات بازدید از یکی از تاریخی ترین کاخ های ایران را برای همواره ثبت نمایند. عمارت مجذوب کننده باغ که مثل دیگر باغ های ایرانی در راستای حوض قرار گرفته 2120 متر مربع مساحت دارد و برای رسیدن به سر در آن باید از چند پله بالا بروید. احتمالا دوست دارید بدانید قدمت این کاخ دقیقا به چه سالی بر می شود؛ با کتیبه هایی که از گوشه و کنار کاخ پیدا شده به نظر می آید بنای تالار چهل ستون در زمان شاه عباس دوم صفوی ساخته شده است.
طرح اولیه ساخت این باغ و عمارت باشکوهش به وقتی برمی شود که شاه عباس اول، اصفهان را به عنوان مرکز صفوی انتخاب کرد. او تصمیم گرفت خیابانی طولانی به نام چهار باغ را بسازد و در پیرامون آن باغ هایی زیبا ایجاد کند. البته امروز از آن همه باغ های پی در پی خیابان چهارباغ به جز دو باغ هشت بهشت و چهل ستون باغ دیگری به جای نمانده است. در آن موقع همین که مرنام و جشن درباری برگزار می شد مهمانان به همین کاخ چهلستون دعوت می شدند و از آن ها در این باغ پذیرایی می شد. بعد از شاه عباس اول، شاه عباس دوم بخش های دیگری را به کاخ اضافه نمود و با ایوان ها و تالارهایی، شکوه آن را بیشتر کرد. این بنا به سبک چینی، ایرانی و فرنگی ساخته شده قبل از ورود، ایوانی را می بینید که ستون هایی از جنس چوب کاج و چنار دارد و 4 ستون مرکزی آن بر روی 4 شیر سنگی ساخته شده اند. ایوان در کل 20 ستون دارد که انعکاس آن ها در آب استخر باغ باعث شده تا این کاخ را به نام چهل ستون بنامند.
اگر توانستید از زیبایی های نمای ظاهری کاخ و هوای باطراوت باغ دل بکنید و به داخل بروید نقاشی های مجذوب کننده و معماری باشکوه داخلی انتظارتان را می کشند. تالارها و ایوان هایی که در کاخ می بینید به همراه کلیه نقاشی ها، کاشی کاری ها و آیینه کاری ها همه و همه در زمان شاه عباس دوم خلق شده اند. در تالار آینه تا چشم کار می نماید آینه کاری های زیبا می بینید آینه های ریزی که نقش هایی مجذوب کننده را شکل داده اند. شاید زیباترین بخش کاخ، تالار مرکزی آن باشد جایی که در آن گردشگران زیادی را می بینید که ساعت ها محو تماشای نقاشی های تاریخی اند، نقاشی هایی که چنان باجزئیات و با مهارت کشیده شده اند که ساعت ها تماشا را می طلبند. با تماشا نقاشی ها به فضای زندگی در دوره صفوی می روید و شاید در تمام مدتی که در حال تماشای آن ها هستید در دل نقاش آن ها و گذشته باشکوه ایران را تحسین می کنید.
در اینجا طرح هایی شفاف و طلایی را می بینید که چشم ها از تماشایشان شیر نمی شود، برخی از این نقاشی ها در دوره قاجار کشیده شده اند و وقایع تاریخی زمان خود را به تصویر می کشند. این کاخ آنقدر باشکوه و خاطره انگیز است که شاید نتوان اصفهان را بدون آن تصور کرد کاخی که مطمئنا از مکان هایی است که گردشگران حتما از آن تماشا می نمایند. بی علت نیست که بر روی کتیبه ای که جهت معرفی کاخ برای آیندگان به ثبت رسیده گفته شده که این کاخ مبارک ترین بنای دنیاست.
منبع: الی گشت